Bezig met laden...
Peuter­opvang
dichtbij u in de buurt

Tarieven in de gemeente Sittard-Geleen

 

Peuteropvang

 • € 8,17 per uur.
 • Als u geen recht op kinderopvangtoeslag heeft, brengt Spelenderwijs u een inkomensafhankelijke bijdrage in rekening. Op basis van de door u verstrekte inkomensgegevens (van u en uw eventuele partner) wordt het  voor u geldend tarief in 2020 volgens de ouderbijdragetabel 2020 vastgesteld. Om deze bijdrage te bepalen, dient u de juiste gegevens te overleggen voordat uw kind geplaatst kan worden. De kindadministratie kan u hierover verder informeren.

VVE

 • Opvoeders die niet in aanmerking komen voor de kinderopvangtoeslag betalen € 0,33 per uur.
 • Het uurtarief van een VVE-plaats voor opvoeders die voor kinderopvangtoeslag in aanmerking komen, bedraagt € 8,17 per uur.

  De eerste 5 uur ouderbijdrage worden aan u in rekening gebracht. Hiervoor kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst en maandelijks op uw eigen rekening laten storten. De gemeente betaalt de ouderbijdrage voor de overige uren volledig voor u rechtstreeks aan Spelenderwijs.

  Let op
  Bij de locaties waar in het kader van de pilot de openingstijden zijn verruimd, worden met ingang van 19.08.2019 de eerste 8 uur ouderbijdrage aan u in rekening gebracht. Dit betreft de locaties Peutercentrum Sittard, 't Soosje, Okidoki en Eigenwijs.

  Bij de locaties waar de openingstijden per 01.04.2020 worden verruimd, is een andere verdeling van toepassing. Het aantal uur ouderbijdrage dat aan u in rekening wordt gebracht, is afhankelijk van het aantal dagdelen in de ochtend en/of middag:
  - bij 4 ochtenden is dat 8 uur;
  - bij 3 ochtenden en 1 middag is dat 8 uur;
  - bij 2 ochtenden en 2 middagen is dat 8 uur;
  - bij 1 ochtend en 3 middagen is dat 6,5 uur.
  Deze verdeling is van toepassing tot 1 augustus 2020.