Bezig met laden...
Buitenschoolse opvang
Op een locatie bij u in de buurt

Buitenschoolse opvang

Bij Spelenderwijs kunt u een BSO-pakket kiezen dat het beste bij u en uw kind past. U kunt kiezen uit:

  • BSO Compleet: naschoolse opvang tijdens alle schoolweken en opvang tijdens alle vakantieweken.
  • BSO Schoolweken: naschoolse opvang tijdens alle schoolweken.

Naschoolse opvang, het woord zegt het al: opvang in de middag, direct na schooltijd, tot uiterlijk 18.30 uur. De starttijd van de opvang is afhankelijk van de eindtijd van de school.
Op woensdag is de BSO de hele middag geopend. Op vrijdag zijn sommige locaties de hele dag of alleen de middag geopend, afhankelijk van de schooltijden van de gekoppelde school/scholen. Informatie over de openstelling staat op elke locatiepagina.
Spelenderwijs maakt onderscheid tussen een korte of lange middag: een korte middag start om 13.45 uur of later, een lange middag start uiterlijk om 13.30 uur.

De opvang is elke week op dezelfde overeengekomen dagen. Wel kunt u voor opvang op woensdag en vrijdag kiezen voor alleen even of alleen oneven weken.

Voorschoolse opvang (vso)

Als u vroeg gaat werken, dan is voorschoolse opvang een uitkomst. Uw kind kan vanaf 7.30 uur tot aanvang van school (om 8.30 uur of 8.45 uur) nog even lekker spelen met de andere kinderen. En u kunt uw dag ontspannen beginnen. Bij voldoende belangstelling is opvang vanaf 7.00 uur mogelijk.
Voorschoolse opvang kunt u zowel in combinatie met als zonder een BSO-pakket afnemen.

Bijzonderheden

  • De overeengekomen dagen en begin- en eindtijden worden contractueel vastgelegd in de overeenkomst.
  • Het uurtarief van de BSO-pakketten is verschillend. BSO Compleet heeft het laagste uurtarief. Hierdoor kan BSO Compleet netto voordeliger zijn, ook al heeft u niet tijdens alle vakanties opvang nodig.
  • Een BSO-pakket is te combineren met voorschoolse en/of incidentele opvang. Ook kunt u voor verschillende dagen van de week gebruikmaken van verschillende pakketten.
  • Het is ook mogelijk BSO flexibel overeen te komen. Op basis van gemiddeld 1, 2, 3 of 4 flexibele dagen per week wordt het totaal aantal dagen per kwartaal berekend. Dit totaal kunt u naar wens in dat kwartaal inzetten, zowel op schooldagen als tijdens vakanties. Niet gebruikte uren vervallen telkens per kwartaalultimo of bij einde van de overeenkomst.
    Flexibele opvang is beperkt mogelijk; het maximum is 2 kinderen per groep.
  • Heeft u BSO Compleet? Dan is opvang tijdens studiedagen gratis, mits de studiedag op een overeengekomen dag valt. Bij de overige pakketten of als studiedagen op andere dan de overeengekomen dagen vallen, kunt u voor opvang tijdens studiedagen incidentele opvang afnemen.
  • Tijdens vakanties en studiedagen kan opvang op een andere locatie plaatsvinden. Dit samenvoegen wordt in uw overeenkomst opgenomen.