Bezig met laden...
Kinderdagverblijven
Op een locatie bij u in de buurt

Bij Spelenderwijs kunt u rekenen op goede zorg voor uw kind, in een veilige omgeving. Persoonlijke aandacht is vanzelfsprekend, ook als het druk is. Met leuke, leerzame en verrassende activiteiten inspireren we de kinderen en dagen we ze uit. We helpen ze spelenderwijs te leren en te ontdekken.

Opvang op maat

Spelenderwijs biedt opvang op maat. Structureel het hele jaar door, en aanvullend incidenteel in onverwachte situaties. Er is altijd een oplossing die past bij uw wensen. U kunt kiezen voor opvang voor 40 of 52 weken, voor hele en halve dagen.

Voor kinderen tot 4 jaar

De groepen zijn ingedeeld naar het ontwikkelingsniveau van de kinderen; we kennen baby- en peutergroepen. Afhankelijk van de locatie is er een (verticale) groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar, of een aparte babygroep van 0 tot 2 jaar én een aparte peutergroep van 2 tot 4 jaar.
De activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij wat de kinderen kunnen leren en leuk vinden.

Zingen, lezen en bewegen

Muziek en zingen is niet alleen leuk, het helpt kinderen ook op allerlei manieren bij hun ontwikkeling. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat muziekles kinderen slimmer en socialer maakt. 
Ook lezen en voorlezen krijgen veel aandacht. Onze medewerkers weten dat lezen goed is voor de ontwikkeling van het taalgevoel en de woordenschat. En lezen prikkelt de fantasie en nodigt uit tot spelen en praten.
En natuurlijk willen de kinderen bewegen: rollen, springen, kruipen, klauteren en dansen. We stimuleren we kinderen te bewegen, ook de hele kleintjes. Het is prima voor de motorische en sociale ontwikkeling.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling is afhankelijk van de instroom van kinderen en is flexibel waarbij zowel leeftijdsgericht (baby’s en peuters) als groepsgericht (verschillende leeftijden bij elkaar) gewerkt kan worden.