Bezig met laden...

Nieuws

22092023
Gratis deelnemen aan cursus Goedkoop Gezonde Voeding

Spelenderwijs en MIK Kinderopvang besteden veel aandacht aan gezonde voeding. Op onze locaties drinken kinderen voornamelijk water en krijgen ze gezonde tussendoortjes zoals fruit en groente. Het is belangrijk om gezond én gevarieerd te eten. Maar soms kan dat lastig zijn, vooral in deze dure tijd. Want hoe blijft gezonde voeding met een kleine beurs betaalbaar? De cursus Goedkoop Gezonde Voeding van Ecsplore helpt u daarbij. De cursus vindt plaats op 11 en 25 oktober van 18.30 tot 20.30 uur.

22092023
Pedagogisch medewerkers in het zonnetje gezet

Gisteren, donderdag 21 september, was het de Dag van de Pedagogisch medewerker. Ook wij als organisatie hebben extra aandacht gehad voor onze waardevolle pedagogisch medewerkers en we hebben erkenning getoond voor hun dagelijkse zorg en bijdrage aan de opvoeding van kinderen uit heel veel gezinnen.

21092023
De noodklok luidt: Haal €500 miljoen voor ouders met kinderen nu van de plank!

Deze week presenteert het kabinet de begroting van volgend jaar waarin cruciale keuzes gemaakt moeten worden om de bestaanszekerheid van Nederlanders te versterken. Ouders met jonge kinderen hebben dit het hardst nodig, aangezien de kosten voor de kinderopvang stijgen en de overheid al jarenlang niet haar eigen afspraken nakomt voor voldoende vergoeding voor de kinderopvang. Voor 2025 is er bijna 500 miljoen euro gereserveerd voor ‘betaalbare kinderopvang’. Als we gezinnen nu willen helpen, moet dat bedrag in de begroting van 2024 komen. Die oproep voor meer bestaanszekerheid doen de gezamenlijke kinderopvangbrancheorganisaties BK, BMK, BVOK en Nysa samen met oudervertegenwoordigingen BOinK en VWO en de beroepsvereniging voor kinderopvangmedewerkers PPINK aan de Tweede Kamer en het kabinet.

11092023
Locatie Agora Westelijke Mijnstreek bekend

Spelenderwijs, MIK Kinderopvang en Kindante werken intensief samen aan de gezamenlijke ambitie om Agora-aanbod aan te bieden in de Westelijke Mijnstreek. De locatie hiervoor is nu bekend: Kindcentrum De Loft in Sittard.