Bezig met laden...

Nieuws

11102019
Wethouder Berry van Rijswijk leest voor in Sittard

Tijdens de kinderboekenweek mochten enkele peuters in Sittard een bijzondere gastlezer verwelkomen. Wethouder Berry van Rijswijk heeft aan alle drie de groepen bij Peutercentrum Sittard een bezoek gebracht. 

07102019
Uitbreiding voorschoolse educatie

Een deel van de peuters met (risico op) taalachterstand krijgt in Sittard-Geleen nu al te maken met uitbreiding van de lesuren. Spelenderwijs heeft per 19 augustus jl. het aanbod op 4 pilotlocaties in deze gemeente uitgebreid naar 16 uur per week. Wettelijk wordt deze uitbreiding op 1 augustus 2020 verplicht.

01102019
Feest! Peutercentrum De Bron in Neerbeek bestaat 40 jaar

En dat moet gevierd worden. Alle activiteiten in deze feestweken staan in het teken van het thema Circus. De peuters oefenen leuke circuskunstjes en ze leren allerlei nieuwe woorden en begrippen rondom dit thema. Op dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober zijn ook de opvoeders welkom. Ze zijn uitgenodigd bij de circusvoorstelling. Deze wordt door de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers Fien, Lucie, Lidwien en Saskia opgevoerd.

30092019
Reis mee! is het thema van de Kinderboekenweek 2019

Van 2 t/m 13 oktober 2019 is het weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Reis mee! Het boek dat tijdens de Kinderboekenweek centraal staat is André het astronautje. Zoals gewoonlijk besteden de locaties van Spelenderwijs tijdens verschillende activiteiten aandacht hieraan. De peuters die peutercentrum Ut Rengel(p)ötje in Puth zijn alvast aan de slag gegaan. Samen met de basisschool werken ze rondom het thema: “Ontdek de ruimte met een raket.” Het thema en de activiteiten zijn een groot succes bij peuters, medewerkers en opvoeders.

30092019
Bijscholing voor superfitte peuters in Sittard-Geleen

In mei 2017 is Spelenderwijs bij een twaalftal peutercentra in Sittard-Geleen gestart met het project SuperFIT. SuperFIT is een aanpak gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen van 2 tot 4 jaar. Opvoeders worden actief bij het project betrokken. Het primaire doel is de voeding en beweging van peuters te verbeteren, waardoor ze zich lekkerder in hun vel voelen, zowel fysiek als mentaal.
Om de kennis en bewustwording van de pedagogisch medewerkers met betrekking tot voeding en beweging te vergroten, vond op 25 september een bijscholing plaats.