Bezig met laden...
Peuter­opvang
dichtbij u in de buurt

Suske en Wiske - Sittard

peuteropvang
adres
Geldersestraat 28
6136 AT Sittard
LRK nr
218986890
openingstijden

maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 uur

Peuteropvang Suske en Wiske is gehuisvest in basisschool Overhoven. De peuters maken hierdoor op een speelse manier kennis met 'de grote school'. Ideaal als u ervoor kiest om uw peuter straks, op 4-jarige leeftijd, door te laten stromen naar deze basisschool. Uiteraard bent u geheel vrij in uw keuze. 

Niets moet, (bijna) alles mag
Wij zijn van mening dat niets moet. Het kan dus voorkomen dat sommige kinderen een werkje maken en uw kind niet. Vind dat dan niet erg, uw peuter had gewoon meer zin om te spelen. De kinderen komen immers in de eerste plaats om te spelen en leeftijdgenootjes te leren kennen. Kinderen leren door te spelen en te ervaren. Er wordt in onze peutergroepen, naast het gericht spel, veel gespeeld.

Onze dagindeling
Bij Suske en Wiske beginnen de peuters meestal met een gericht spel, bijvoorbeeld knutselen of een taalactiviteit met een groepje. (Samen) opruimen en aan tafel liedjes zingen, fruit eten en een bekertje water of kinderthee drinken en daarna weer lekker spelen. Bij droog weer wordt er zoveel mogelijk buiten gespeeld. Is het weer erg slecht dan blijven we binnen en proberen zoveel mogelijk aan de bewegingsdrang van de peuters tegemoet te komen. Elk dagdeel sluiten we af in de kring.

We proberen een bepaalde dagindeling aan te houden, zodat de kinderen enig houvast hebben. Hierdoor is het bijvoorbeeld duidelijk dat na de afsluiting in de kring de peuter wordt opgehaald.

Oudercommissie
Spelenderwijs vindt een goede kwaliteit van de opvang van uw kind belangrijk. De kwaliteit bewaken en verbeteren we graag samen met u. Daarom doen we ons uiterste best om voor elke locatie van Spelenderwijs een oudercommissie in te stellen. Behalve lokale oudercommissies hebben we een Centrale Oudercommissie (COC). Deze commissie heeft adviesrecht op ons beleid. Zij geeft, met mandaat van de lokale commissies, gevraagd en ongevraagd advies.
Heeft u interesse in deelname aan de oudercommissie van de locatie die uw kind bezoekt of gaat bezoeken? Dan kunt u dat kenbaar maken bij aanmelding of na aanvang van de opvang bij de locatiemanager.

Kennismaken
Zoekt u veilige en vertrouwde opvang voor uw kind bij u in de buurt? Kom dan een keer een kijkje nemen. U bent samen met uw kind van harte welkom.

tarieven
aanmelden
GGD-inspectierapport
VVE Uk & Puk
Heeft u een vraag of wilt u kennismaken?