Bezig met laden...
Peuter­opvang
dichtbij u in de buurt

Suske en Wiske - Sittard

peuteropvang
adres
Geldersestraat 28
6136 AT Sittard
LRK nr
218986890
openingstijden

maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 uur

Peuteropvang Suske en Wiske is gehuisvest in basisschool Overhoven. De peuters maken hierdoor op een speelse manier kennis met 'de grote school'. Ideaal als u ervoor kiest om uw peuter straks, op 4-jarige leeftijd, door te laten stromen naar deze basisschool. We hebben dan ook korte lijntjes met de kleuterklassen en Intern Begeleider (IB’er) van school.

Onze dagindeling
Bij Suske en Wiske starten we de dag op met vrij spel in de groep. We bieden de peuters dan spelmaterialen aan en daarnaast zijn ze vrij om in de hoeken te spelen. We beginnen ons programma vervolgens met een kringmoment waarin het thema naar voren komt. We gebruiken een vaste dagindeling als leidraad. Dit om de peuters structuur te bieden tijdens de ochtend.  (Samen) opruimen en aan tafel liedjes zingen, fruit eten en een bekertje water/thee drinken en daarna weer lekker spelen horen hier ook bij. Bij droog weer wordt er zoveel mogelijk buiten gespeeld. Is het weer erg slecht dan blijven we binnen en kunnen met momenten gebruik maken van de speelzaal. We proberen zoveel mogelijk aan de bewegingsdrang van de peuters tegemoet te komen. Elk dagdeel sluiten we af in de kring en samen zingen we het afscheidsliedje.

Spelend leren
Kinderen leren door te spelen en te ervaren. We maken dan ook gebruik van de Uk en Puk methode, waarbij iedere 6 weken een ander thema aan bod komt. De ruimte en de hoeken worden dan passend bij het thema aangekleed. Zo maken kinderen spelenderwijs kennis met thema's als ‘Ik en mijn familie’, ‘Hatsjoe’ en ‘Lente'. Een welkome toevoeging aan de thema's zijn de woorden vanuit de Logo3000-methode. We zorgen ervoor dat de peuters tijdens spel en activiteiten in aanraking komen met taal.  Door middel van woordprenten passend bij het thema en vervolgens deze woorden veel te benoemen leren peuters steeds meer worden kennen.

Oudercommissie
Spelenderwijs vindt een goede kwaliteit van de opvang van uw kind belangrijk. De kwaliteit bewaken en verbeteren we graag samen met u. Daarom doen we ons uiterste best om voor elke locatie van Spelenderwijs een oudercommissie in te stellen. Behalve lokale oudercommissies hebben we een Centrale Oudercommissie (COC). Deze commissie heeft adviesrecht op ons beleid. Zij geeft, met mandaat van de lokale commissies, gevraagd en ongevraagd advies.
Heeft u interesse in deelname aan de oudercommissie van de locatie die uw kind bezoekt of gaat bezoeken? Dan kunt u dat kenbaar maken bij aanmelding of na aanvang van de opvang bij de locatiemanager.

Kennismaken
Zoekt u veilige en vertrouwde opvang voor uw kind bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op en kom een keer een kijkje nemen. U bent samen met uw kind van harte welkom.

tarieven
aanmelden
GGD-inspectierapport
VVE Uk & Puk
Heeft u een vraag of wilt u kennismaken?