Bezig met laden...
Peuter­opvang
dichtbij u in de buurt

Ieniemienie - Sittard

peuteropvang
adres
Romeinenstraat 30
6132 GN Sittard
LRK nr
140260407
openingstijden

maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 uur

Peuteropvang Ieniemienie is gelegen in Basisschool Lahrhof, aan de rand van de stad en op een steenworp afstand van de wijken Europapark en Haagsittardpark, dicht bij de grens met Duitsland.
Er zijn goede parkeermogelijkheden. Handig als u uw kind komt brengen en halen.

Bij Ieniemienie hebben we twee groepen. Beide groepen werken nauw samen; ze zijn centraal in school tegenover elkaar gevestigd. Ook hebben de pedagogisch medewerkers veelvuldig contact met de leerkrachten van groep 1 en 2 van de basisschool. Dit maakt het voor u en uw kind laagdrempelig als uw kind de overstap naar groep 1 maakt.

Onze activiteiten
Iedere ochtend is anders, maar kent wel vast terugkerende onderdelen. De kinderen worden buiten verwelkomd door de pedagogisch medewerkers. Na uw vertrek gaan de kinderen naar binnen en ruimen zelf hun jas en tas op. Vervolgens gaan ze aan de slag met materialen uit de kasten, in de speelhoeken of knutselen.
Elke dag is er een kringactiviteit: vertellen, muziek luisteren, een versje of een boekje voorlezen. Meestal is er daarna tijd om even lekker buiten te spelen. En nadat we samen fruit hebben gegeten en een beker water of kinderthee hebben gedronken, is het speeltijd: binnen in de grote zaal fietsen, klimmen, glijden, gymen of een bewegings- en dansspelletje. Bij mooi weer gaan we natuurlijk nog een keer naar buiten. In de grote speeltuin of op de speelplaats kunnen de peuters lekker ravotten of met allerlei buitenmaterialen spelen, bijvoorbeeld in de zandbak.

Oudercommissie
Spelenderwijs vindt een goede kwaliteit van de opvang van uw kind belangrijk. De kwaliteit bewaken en verbeteren we graag samen met u. Daarom doen we ons uiterste best om voor elke locatie van Spelenderwijs een oudercommissie in te stellen. Behalve lokale oudercommissies hebben we een Centrale Oudercommissie (COC). Deze commissie heeft adviesrecht op ons beleid. Zij geeft, met mandaat van de lokale commissies, gevraagd en ongevraagd advies.
Heeft u interesse in deelname aan de oudercommissie van de locatie die uw kind bezoekt of gaat bezoeken? Dan kunt u dat kenbaar maken bij aanmelding of na aanvang van de opvang bij de locatiemanager.

Kennismaken
Zoekt u veilige en vertrouwde opvang voor uw peuter bij u in de buurt? Neem dan even contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden om kennis te maken en u meer te vertellen over Ieniemienie.

tarieven
aanmelden
GGD-inspectierapport
VVE Uk & Puk
Heeft u een vraag of wilt u kennismaken?