Bezig met laden...
Peuter­opvang
dichtbij u in de buurt

de Wereldster - Meerssen

peuteropvang
adres
Pastoor Dominicus Hexstraat 16
6231 HG Meerssen
telefoon
06 - 23 40 23 05
LRK nr
249939332
openingstijden

maandag- t/m vrijdagochtend van 8.45 - 12.45 uur

Peutercentrum de Wereldster vormt samen met de basisschool, het kinderdagverblijf en de BSO kindercentrum de WereldSter. In het nieuwe gebouw, midden in Meerssen, is ook de bieb gevestigd.

Bij het peutercentrum kan uw peuter al een beetje kennismaken met 'de grote school'. Zeker omdat de Wereldster nauw samenwerkt met de basisschool. Het geeft uw peuter een mooie start als hij of zij straks op 4-jarige leeftijd doorstroomt naar deze basisschool. Maar dat is zeker geen verplichting. U bent vrij om te kiezen.

Doorgaande lijn
De pedagogisch medewerkers en de leerkrachten van de groepen 1 en 2 van de basisschool besteden veel tijd en aandacht aan een duidelijke doorgaande lijn in de voor- en vroegschoolse educatie. Gezamenlijk volgen ze bijscholing en vormen ze een duidelijke visie op het jonge kind! Er vindt regelmatig overleg plaats, thema’s sluiten op elkaar aan en feest- en andere bijzondere dagen worden samen gevierd.

Samen met de andere kindpartners
Veel ruimtes zijn bedoeld voor gezamenlijk gebruik. De peuters zijn samen met de pedagogisch medewerkers geregeld te vinden bij de ruimtes waar ook de BSO van MIK gevestigd is.
De verschillende activiteitenhoeken zijn verdeeld zijn over meerdere ruimtes, waardoor de kinderen goed kunnen kiezen wat ze willen doen. Ook de gemeenschappelijke ruimtes van de basisschool worden door de peuters gebruikt. Hier bevindt zich o.a. een voorleeshoek, een kookhoek en een beweegruimte.
Buiten kunnen alle kinderen zich heerlijk uitleven op het uitdagende speelveld. Naast een prachtig pannavoetbalveld en een mini-sintelhardloopbaan biedt het speelveld een klimtoestel en allerlei objecten voor freerunning.

Dagindeling
Peutercentrum de Wereldster werkt met een duidelijke dagindeling. Spelen en spelend leren is heel belangrijk. Dit is ook duidelijk te zien in de inrichting. Gezond eten en veel bewegen staat hoog in het vaandel bij dit peutercentrum. Hierin geven de pedagogisch medewerkers uiteraard het goede voorbeeld.

Kennismaken
Zoekt u veilige en vertrouwde opvang voor uw peuter bij u in de buurt? Kom dan een keer een kijkje nemen. U bent samen met uw kind van harte welkom.

tarieven
aanmelden
wijzigingen doorgeven
GGD-inspectierapport
VVE speelplezier