Bezig met laden...
Buitenschoolse opvang
Op een locatie bij u in de buurt

BSO Baeks Kompas Zuid - Beek

buitenschoolse opvang (bso)
adres
Op de Windhaspel 4a
6191 LC Beek
LRK nr
185275904
openingstijden

VSO vanaf 7.30 uur totdat de basisschool begint 
(opvang vanaf 7 uur is alleen mogelijk bij voldoende belangstelling)

maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30 - 18.30 uur
woensdagmiddag van 12.30 - 18.30 uur
vrijdag van 8.00 - 18.30 uur
tijdens vakanties 8.00 - 18.30 uur (op aanvraag vanaf 7.30 uur mogelijk)

tijdens studiedagen en in schoolvakanties van 7.30 - 18.30 uur

contactpersonen

Planner Susanne Muijtjens: 0683810597 of stuur een e-mail.
Locatiemanager Ludo Marchal.

BSO Baeks Kompas Zuid (voorheen BSO Abeltje) is gevestigd in KC Baeks Kompas (locatie St. Martinus) in Beek. Bij de BSO zijn kinderen van groep 1 tot en met groep 5 welkom. Plezier, aandacht, ruimte en respect zijn sleutelwoorden bij BSO Baeks Kompas Zuid. Andere kinderen ontmoeten, plezier beleven en 'thuiskomen' na school staan centraal.
Bij BSO Baeks Kompas Zuid zijn de kinderen van de groepen 1 tot en met 5 welkom. Kinderen van de groepen 6 tot en met 8 gaan naar BSO Baeks Kompas Noord.

In een prikkelende omgeving met uitdagende materialen en een gevarieerd activiteitenaanbod krijgt elk kind de ruimte en vrijheid om eigen keuzes te maken. De initiatieven van het kind worden gevolgd met oog voor de eigenheid en het talent van het kind zodat het zich kan ontwikkelen tot een zelfstandig en verantwoordelijk individu dat respect leert hebben voor een ander en de omgeving.

Veilig en vertrouwd
De kinderen zijn ingedeeld in een vaste groep die wordt begeleid door vaste pedagogisch medewerkers. Wel zo fijn dat u en uw kind altijd dezelfde gezichten zien.

Binnen én buiten
De groepsruimte straalt rust en overzicht uit. De inrichting is afgestemd op de verschillende ontwikkelingsgebieden, leeftijden en behoeften van de kinderen. Er zijn verschillende speelhoeken: een huishoek, een bouwhoek, een eethoek met spellen en knutselspullen, een gamehoek, een leeshoek, een theaterhoek, het atelier en een zithoek met tv.
De kinderen kunnen ook gebruik maken van de grote aula en speelzaal van de basisschool. De speelzaal van de basisschool wordt bezocht voor bewegingsspel met kleine materialen zoals ballen en hoepels. In de aula staan computers ter beschikking.

Elke dag spelen de kinderen buiten op de speelplaats van de basisschool, mits het weer dat toelaat. Er zijn een zandbak, klimrek, rekstokken, glijbaan, aarden heuvel, tafeltennistafel, schommels en hinkelbanen op de betegelde buitenspeelruimte. 
Er is voldoende plaats en materiaal om te fietsen, voetballen, rennen, klimmen en met ander bewegingsmateriaal te spelen. Ook is er een moestuin om te tuinieren.

Activiteiten
Opvang bij BSO Baeks Kompas Zuid kenmerkt zich door een gestructureerd aanbod van activiteiten, passend bij verschillende thema's zoals carnaval, voorjaar, heksen en kabouters, enzovoort.
Structuur biedt de kinderen vertrouwen en houvast. Variatie vinden we belangrijk; er moet iets te kiezen zijn.

Oudercommissie
Spelenderwijs vindt een goede kwaliteit van de opvang van uw kind belangrijk. De kwaliteit bewaken en verbeteren we graag samen met u. Daarom doen we ons uiterste best om voor elke locatie van Spelenderwijs een oudercommissie in te stellen.
Onze locatie heeft samen met Peuteropvang Baeks Kompas en KDV Baeks Kompas een actieve oudercommissie.

Kennismaken
Zoekt u veilige en vertrouwde opvang voor uw kind bij u in de buurt? Kom dan een keer een kijkje nemen. U bent samen met uw kind van harte welkom.

tarieven
aanmelden
wijzigingen doorgeven
GGD-inspectierapport