Bezig met laden...
22112023
In gesprek tijdens de Week tegen Kindermishandeling

In de Week tegen Kindermishandeling, 20 tot en met 26 november, heeft de Beweging Limburg tegen Kindermishandeling hun jaarlijkse conferentie georganiseerd. Het thema van deze 8e editie is ‘Kom binnen!’. De conferentie staat online en is voor iedereen de hele week terug te kijken.

In deze online conferentie gaat dagvoorzitter Simone van Trier in gesprek met een aantal (ervaring)deskundigen en experts over de impact van kindermishandeling op kinderen. Er komt ook ter sprake hoe organisaties in deze situaties goed kunnen samenwerken, op welke manier er kan worden bijgedragen aan een betere situatie en bovenal: hoe komen we binnen? 

Bekijk de conferentie van 20 tot en met 26 november via YouTube.

Kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang
Kwaliteit en veiligheid staan bij Spelenderwijs hoog in het vaandel. De Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling is een belangrijk thema in onze kinderopvang. Deze meldcode helpt onze medewerkers met het signaleren en handelen bij (vermoedens van) huiselijk geweld of kindermishandeling in de thuissituatie. Spelenderwijs bevordert het gebruik en de kennis van de meldcode onder de medewerkers. U leest hierover meer informatie op onze website.

Beweging Limburg tegen Kindermishandeling is een samenwerking tussen Provincie Limburg, MIK & PIW Groep, Geboortezorg Limburg en Stichting kom Leren.