Bezig met laden...
07072023
De kracht van samenwerken voor peuters en kleuters

Bij Kindcentrum De Loft in Sittard wordt nadrukkelijk de samenwerking én overlap gezocht tussen peuteropvang en basisonderwijs. Marloes Smit (leerkracht onderbouw De Loft) en Nikki Emans (pedagogisch medewerker peuteropvang De Loft) vertellen in een podcastaflevering hoe zij er samen voor zorgen dat peuters en kleuters zoveel mogelijk op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. 

Peuters die toe zijn aan meer uitdaging, kunnen bijvoorbeeld bij Marloes in de onderbouw meedoen aan de kring. Kleuters die een moeilijke start hebben op de basisschool, kunnen bijvoorbeeld bij Nikki in de peuteropvang even opstarten voordat ze naar de klas gaan. Door deze samenwerking voelen kinderen zich veilig; dit bevordert de ontwikkeling van ieder kind en de overgang van de peuteropvang naar groep 1.

Bij KC De Loft krijgt deze intensieve samenwerking sinds dit jaar echt handen en voeten. Marloes en Nikki hebben een jaarplanning opgesteld; hierin staan gezamenlijk bepaalde thema’s die ze ook samen tot uitvoering brengen. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt, en wat dit betekent voor uw kind op KC De Loft? Beluister dan de podcast (deze duurt 15 minuten).