Bezig met laden...
Peuter­opvang
dichtbij u in de buurt

Ut Rengel(p)ötje - Puth

peuteropvang
adres
Kerkweg 107
6155 KL Puth
LRK nr
165776341
openingstijden

maandag t/m vrijdag van 8.15 - 12.15 uur
maandag, dinsdag en donderdag van 12.45 - 15.00 uur voor peuters van het COA

Peuteropvang Ut Rengel(p)ötje is ondergebracht in de basisschool van Puth en is bereikbaar via de ingang van de kleuters. Wij werken nauw samen met groep 1 en 2: we gebruiken dezelfde methode, hanteren dezelfde themaweken en hebben regelmatig overleg. Ook de kinderen kennen elkaar, want we zien elkaar dagelijks. Ideaal voor zowel ouders als peuters om alvast kennis te maken met de ‘grote’ school. Het geeft de peuter een mooie start als hij/zij straks op 4-jarige leeftijd doorstroomt naar deze basisschool. Maar dat is zeker geen verplichting. U bent vrij om te kiezen.

Visie
Spelenderwijs leren vinden de pedagogisch medewerkers belangrijk. Want waar pikken peuters het meeste van op? Door dingen te doen, te ontdekken en zelf te ervaren. Hier is onze hele werkwijze op gebaseerd. Hoe we dat doen, staat in ons pedagogisch werkplan dat u op locatie kunt inzien.

Samen spelen, samen delen
Het leukste van de peuterperiode is het contact met leeftijdsgenootjes. Ze leren ontzettend veel van elkaar. Leuk om te zien hoe ze samen ‘eten’ bereiden in het speelkeukentje, hoe ze poppen in bedje leggen of samen met auto’s spelen. Met een beetje hulp van de juffen leren ze dat samen spelen ook samen delen betekent en dat je soms even op je beurt moet wachten.

Groepsactiviteiten
Natuurlijk is er naast vrij spel ook tijd voor gezamenlijke activiteiten, altijd gekoppeld aan het thema van de maand. Bijvoorbeeld ‘sinterklaas kapoentje’, ‘een ei is geen ei’, ‘reuzen & kabouters’ of ‘oef wat warm’. De juffen spelen elke ochtend een kort toneel/demonstratie-spel waarin een knuffel of pop een avontuur beleeft. Dit alles in de belevingswereld van de peuters en de dagelijkse dingen die zij zoal tegenkomen. We lezen een boek, knutselen of zingen liedjes. Mits het weer het toelaat, gaan we ook elke ochtend lekker buiten spelen. We nemen dan de fietsjes, karretjes, krijt en ballen mee en we mogen gebruik maken van de speeltoestellen van de basisschool.

Oudercommissie
Spelenderwijs vindt een goede kwaliteit van de opvang van uw kind belangrijk. De kwaliteit bewaken en verbeteren we graag samen met u. Daarom doen we ons uiterste best om voor elke locatie van Spelenderwijs een oudercommissie in te stellen. Behalve lokale oudercommissies hebben we een Centrale Oudercommissie (COC). Deze commissie heeft adviesrecht op ons beleid. Zij geeft, met mandaat van de lokale commissies, gevraagd en ongevraagd advies.
Heeft u interesse in deelname aan de oudercommissie van de locatie die uw kind bezoekt of gaat bezoeken? Dan kunt u dat kenbaar maken bij aanmelding of na aanvang van de opvang bij de locatiemanager.

Loop gerust eens binnen
Nieuwsgierig geworden? Natuurlijk hebben we nog lang niet alles verteld! Kom gerust een keertje kijken naar wat wij allemaal doen!

tarieven
aanmelden
GGD-inspectierapport
VVE speelplezier
Heeft u een vraag of wilt u kennismaken?