Bezig met laden...
Kinderdagverblijven
Op een locatie bij u in de buurt

KDV de Kluis - Geleen

kinderdagverblijf (kdv)
adres
Kluis 19
6165 EL Geleen
LRK nr
179769650
openingstijden

maandag t/m vrijdag van 7.30 - 18.00 uur
Bij voldoende belangstelling is opvang beschikbaar vanaf 7.00 uur en tot 18.30 uur.

Kinderdagverblijf de Kluis is gevestigd in het parochiehuis direct naast basisschool De Kluis in Geleen. Bij de locatie is een afgeschermde speelruimte buiten met leuke en uitdagende speelmaterialen. Deze ruimte is alleen voor de kinderen van het KDV bedoeld.

KDV de Kluis biedt opvang voor baby's en peuters aan in aparte groepen. De babygroep beschikt over een eigen ruimte. In deze groep zijn kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar welkom. Direct verbonden met het parochiehuis is een aparte, moderne unit met alle vereiste faciliteiten ingericht voor de twee peutergroepen voor peuters van 2 tot 4 jaar. Een van de peutergroepen biedt alleen opvang in de ochtend: uw kind is in deze groep welkom voor peuteropvang.
De kinderen zijn ingedeeld in vaste stamgroepen en alle groepen worden begeleid door vaste pedagogisch medewerkers. Wel zo fijn dat u en uw kind altijd dezelfde gezichten zien.

Alle groepen zijn gezellig en uitdagend ingericht op leeftijd. Er wordt gewerkt met speelhoeken die passend bij elk thema worden aangekleed. In de peutergroep wordt gewerkt met het VVE-programma Speelplezier.

Bij KDV de Kluis kunnen alle kinderen, spelen, zingen, verhaaltjes lezen, knutselen, gymmen en buiten spelen. Wat de kinderen het leukste vinden, is wandelen met de grote Kiddy Bus. Ook brengen ze vaak een bezoek aan Kinderboerderij Daniken.

Doorstroom naar de basisschool
Veel kinderen die KDV de Kluis of de peuteropvang bezoeken, stromen door naar de basisschool naast onze locatie. Veel kinderen én opvoeders vinden dat prettig. Het geeft ze een vertrouwd gevoel.
Omdat de doorstroom op verschillende momenten plaats vindt, zijn er geregeld nieuwe plaatsen beschikbaar. Informeer naar de plaatsingsmogelijkheden bij een van de medewerkers.

Oudercommissie
Spelenderwijs vindt een goede kwaliteit van de opvang van uw kind belangrijk. De kwaliteit bewaken en verbeteren we graag samen met u. Daarom doen we ons uiterste best om voor elke locatie van Spelenderwijs een oudercommissie in te stellen. Behalve lokale oudercommissies hebben we een Centrale Oudercommissie (COC). Deze commissie heeft adviesrecht op ons beleid. Zij geeft, met mandaat van de lokale commissies, gevraagd en ongevraagd advies.
Heeft u interesse in deelname aan de oudercommissie van de locatie die uw kind bezoekt of gaat bezoeken? Dan kunt u dat kenbaar maken bij aanmelding of na aanvang van de opvang bij de locatiemanager.

Kennismaken
Zoekt u veilige en vertrouwde opvang voor uw kind bij u in de buurt? Kom dan een keer een kijkje nemen. U bent samen met uw kind van harte welkom.

tarieven
aanmelden
GGD-inspectierapport
Heeft u een vraag of wilt u kennismaken?