Bezig met laden...
Peuter­opvang
dichtbij u in de buurt

De Klauterkabouter - Amstenrade

peuteropvang
adres
De Gyselaar 53
6436 AS Amstenrade
LRK nr
187960227
openingstijden

maandag t/m vrijdag van 8.15 - 12.15 uur

De Klauterkabouter is ideaal gelegen, in Amstenrade, in het gebouw waar ook de bibliotheek is gevestigd. De peuteropvang beschikt over een ruime, gezellig ingerichte ruimte. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen onder begeleiding van enthousiaste en ervaren pedagogisch medewerksters.

Spelend lerend
Bij de Klauterkabouter komt uw kind een aantal dagdelen in de week spelend leren. Al spelend stimuleren de pedagogisch medewerkers het kind in de ontwikkeling. Door de thematische manier van werken bieden we steeds nieuwe uitdagingen, woorden en begrippen aan. Zo bereiden wij elk kind voor op het basisonderwijs. De verschillende ontwikkelingsgebieden krijgen de aandacht.

Spraak- en taalontwikkeling
Een goede spraak- en taalontwikkeling is belangrijk voor een goede start in het basisonderwijs. De medewerkers schenken veel aandacht aan het uitbreiden van de woordenschat, bijvoorbeeld door het zingen van liedjes en voorlezen.

Sociaal-emotionele ontwikkeling en zelfredzaamheid
Uw kind wordt zelfstandiger. Het leert bijvoorbeeld zelf de jas aan te doen en speelgoed op te ruimen. Uw kind leert samen met andere kinderen te spelen. Maar ook dat er regels en afspraken zijn, zoals handen wassen na toiletbezoek, wachten op je beurt en wat te doen bij willen spelen met het speelgoed waarmee een ander kind al speelt.

Cognitieve ontwikkeling
De pedagogisch medewerkers helpen de peuters de wereld om hen heen te leren kennen en verbanden te leggen. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld te luisteren tijdens het voorlezen en ze ontdekken wat boeken zijn, onder andere op de thematafel. Ook ontdekken ze wat groter en wat kleiner is. Wat is meer en wat is minder? Wil je één groot stuk appel of twee kleine stukjes? Met dit soort vragen bereiden wij de peuters voor op het rekenonderwijs in groep 1 van de basisschool.

Motorische ontwikkeling
De peuters spelen veel buiten. De Klauterkabouter beschikt over een hele mooie buitenruimte waar de kinderen kunnen spelen en rennen. De kinderen ontwikkelen door de buitenruimte en het uitdagend speelmateriaal hun grote motoriek. Dit draagt bij aan het zelfvertrouwen en zelfstandigheid van kinderen.

tarieven
aanmelden
GGD-inspectierapport
VVE Uk & Puk
Heeft u een vraag of wilt u kennismaken?