Een proefberekening kinderopvangtoeslag maken
Via www.toeslagen.nl kunt u alvast een proefberekening maken. Bij soort opvang kiest u 'Dagopvang' en bij soort opvanginstelling kiest u de optie 'Kindercentrum'. Op dit moment is het nog niet mogelijk om het jaar 2017 te selecteren. Wij adviseren u daarom een proefberekening te maken op basis van de keuze 2016.

Voor de proefberekening hebben wij een voorlopig urenoverzicht 2017 voor u gemaakt. Dit overzicht treft u aan in de informatieset die u heeft ontvangen.

Door een proefberekening te maken, ziet u of u mogelijk voor kinderopvangtoeslag in aanmerking komt en welk bedrag u dan maandelijks kunt ontvangen. Het is raadzaam om deze berekening te maken.

LRKP-nummer
Voor de definitieve aanvraag heeft u het zogenaamde LRKP-nummer nodig. Dit is een nieuw registratienummer, uniek voor de locatie die uw peuter bezoekt. Zodra we over dit nummer beschikken, wordt dit direct gepubliceerd op de locatie en op de locatiepagina op deze website.

Aanvraag indienen
U moet de kinderopvangtoeslag zelf aanvragen uiterlijk binnen 3 maanden na de wijzigingsdatum 1 januari 2017. Omdat het aantal uur opvang per maand kan variëren, adviseren wij u de toeslag aan te vragen op basis van het gemiddeld aantal uur per maand. Zo voorkomt u dat u achteraf toeslag moet terugbetalen aan de Belastingdienst. De ‘Verklaring inzake kinderopvangtoeslag’ die u in de informatieset aantreft, dient u ingevuld en ondertekend aan ons te retourneren.

Na registratie en publicatie van een nieuw LRKP-nummer heeft de Belastingdienst een tweetal weken nodig om het nieuwe nummer te verwerken. Het kan daardoor voorkomen dat u bij het indienen van uw aanvraag een melding krijgt dat het nummer niet bekend is. Probeert u het dan op een later tijdstip nogmaals.