Bezig met laden...

vrijwilliger in de kinderopvang

Jij kiest zelf hoeveel dagdelen je vrijwilligerswerk wilt doen!

Wil jij van maatschappelijke meerwaarde zijn?
Vind jij het leuk om met kinderen te werken en wil je ze graag een glimlach op hun gezicht bezorgen? Kom dan als vrijwilliger werken bij Spelenderwijs en MIK Kinderopvang. Als vrijwilliger ondersteun je de collega’s op locaties in de gemeenten Sittard, Geleen, Beekdaelen, Born, Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Stein-Elsloo, Beek, Nieuwstadt of Echt-Susteren. Met jouw hulp kunnen wij opvang blijven geven aan kinderen van de ouders die werken in bijvoorbeeld de zorg en andere cruciale beroepen.

Heb je minimaal twee dagdelen per week over? Maak dan onze kinderen blij en zet jouw vrije tijd betekenisvol in. Er zijn veel verschillende soorten taken en activiteiten die meer of minder tijd vergen, maar die allemaal even noodzakelijk zijn. Als vrijwilliger draag je de kinderen een warm hart toe. Je maakt deel uit van een enthousiast en gezellig team.

Passende ervaring of een specifieke opleiding is niet noodzakelijk. Wel een Verklaring Omtrent goed Gedrag (VOG), die wij samen met jou regelen. In een kennismakingsgesprek kijken we wat jouw wensen zijn, wat je kunt, waar je ervaring mee hebt en hoeveel tijd je beschikbaar hebt. Voordat je start als vrijwilliger krijg je een korte training. Verder is er tijdens de werkzaamheden altijd een beroepskracht aanwezig.

Wat ga je doen?
Diverse werkzaamheden zoals samen met de kinderen buiten spelen, dansen en bewegen. Boekjes lezen en gezellig knutselen doen we ook. Daarnaast vragen we jouw hulp bij het bereiden van gezonde maaltijden en tussendoortjes, dekken van de tafel en kleine opruimwerkzaamheden. Met jouw ondersteuning kan Spelenderwijs en MIK Kinderopvang beter aandacht aan de kinderen geven.

Wat krijg je ervoor terug?
Een brede glimlach van een kind dat jij wat extra aandacht kunt geven, een dikke knuffel van een blije peuter, veel dank van medewerkers die zich door jouw inzet op hun vak – de pedagogische begeleiding van kinderen – kunnen richten. Kortom: je betekent écht iets voor een ander! Je wordt goed begeleid door onze medewerkers en je krijgt alle informatie die je nodig hebt. Je ontvangt een reiskostenvergoeding.

Interesse? Meld je aan
Ben je enthousiast geworden of wil je meer informatie? Reageer dan zo spoedig mogelijk via de website van de Vrijwilligerscentrale Westelijke Mijnstreek.