mijn
spelenderwijs
Peuterspeelzaal & Peuteropvang
Ut Rengel(p)ötje - Puth
Kerkweg 107
6155 KL Puth

telefoon
046 - 443 2212

openingstijden

maandag- t/m vrijdagochtend van 8.30 uur -11.30 uur
maandagmiddag van 12.45 uur - 15.00 uur

VVE Puk & Ko & Speelplezier


maximale groepsgrootte 16 peuters

LRK-nummer 165776341

Peutercentrum Ut Rengel(p)ötje is ondergebracht in de basisschool van Puth en is bereikbaar via de ingang van de kleuters. Wij werken nauw samen met groep 1 en 2: we gebruiken dezelfde methode, hanteren dezelfde themaweken en hebben regelmatig overleg. Ook de kinderen kennen elkaar, want we zien elkaar dagelijks. Ideaal voor zowel ouders als peuters om alvast kennis te maken met de ‘grote’ school. Het geeft de peuter een mooie start als hij/zij straks op 4-jarige leeftijd doorstroomt naar deze basisschool. Maar dat is zeker geen verplichting. U bent vrij om te kiezen.

Visie
Als onderdeel van de stichting Spelenderwijs, vinden wij het heel belangrijk dat de peuters ook spelenderwijs leren. Want waar pikken peuters het meeste van op? Door dingen te doen, te ontdekken en zelf te ervaren. Hier is onze gehele werkwijze op gebaseerd. Voor meer informatie hierover verwijzen we u naar het pedagogisch beleid.

Samen spelen, samen delen
Het leukste van de peuterperiode is het contact met leeftijdsgenootjes. Ze leren ontzettend veel van elkaar. Leuk om te zien hoe ze samen ‘eten’ bereiden in het speelkeukentje, hoe ze poppen in bedje leggen of samen met auto’s spelen. Met een beetje hulp van de juffen leren ze dat samen spelen ook samen delen betekent en dat je soms even op je beurt moet wachten.

Groepsactiviteiten
Natuurlijk is er naast vrij spel ook tijd voor gezamenlijke activiteiten, altijd gekoppeld aan het thema van de maand. Bijvoorbeeld ‘sinterklaas kapoentje’, ‘een ei is geen ei’, ‘reuzen & kabouters’ of ‘oef wat warm’. De juffen spelen elke ochtend een kort toneel/demonstratie-spel waarin een knuffel of pop een avontuur beleeft. Dit alles in de belevingswereld van de peuters en de dagelijkse dingen die zij zoal tegenkomen. We lezen een boek, knutselen of zingen liedjes. Mits het weer het toelaat, gaan we ook elke ochtend lekker buiten spelen. We nemen dan de fietsjes, karretjes, krijt en ballen mee en we mogen gebruik maken van de speeltoestellen van de basisschool.

Loop gerust eens binnen
Nieuwsgierig geworden? Natuurlijk hebben we nog lang niet alles verteld! Kom gerust een keertje kijken naar wat wij allemaal doen!

GGD-inspectierapport
Klik hier om het gepubliceerde inspectierapport te bekijken.