mijn
spelenderwijs
Peuterspeelzaal & Peuteropvang
Pinokkio - Cadier en Keer
Groenstraat 17 (ingang via Kerkstraat)
6267 EM Cadier en Keer

telefoon
06-40 15 15 91

openingstijden

maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdag ochtend van 8.30 - 11.45 uur

VVE speelplezier


maximale groepsgrootte 15 peuters

LRK-nummer 277727625

Peutercentrum Pinokkio Cadier en Keer is gevestigd in basisschool de Keerkring. Het lokaal ligt naast de groepen 1 en 2 en beschikt over een aantrekkelijke aparte speelplaats.

De ingang van Pinokkio is te bereiken via de Groenstraat (rechts naast het schoolgebouw het pad volgen langs de school) of via de Kerkstraat (het voetpad volgen bij Kerkstraat 100 bij het zebrapad). De ingang aan de Kerkstraat is altijd geopend tijdens de openingstijden van het peutercenrum. De ingang aan de Groenstraat is tijdens studiedagen van de basisschool niet altijd geopend.

Bij Pinokkio is elke dag anders. Wel bieden de pedagogisch medewerkers vaste, terugkerende onderdelen en verloopt elke ochtend in grote lijnen als volgt: er wordt samen gegeten, er worden liedjes gezongen, geknutseld en er wordt lekker bij mooi weer buiten gespeeld.

Een speciale buitenspeelplek
Samen met ouders en andere vrijwilligers is de betegelde buitenspeelplaats van de peuters omgetoverd in een groen peuterparadijsje. Er staan verschillende wilgenhutten waar de peuters zich in kunnen verstoppen. In het midden staat een mooie boom: een natuurlijke parasol met daaronder een loop- en ontdekpaadje. Met stammetjes is een kring gemaakt, waarop de kinderen kunnen zitten, maar waarop ze ook heel goed hun evenwicht kunnen oefenen. Aan de muur is een waterloopbaan gemaakt, waar er met water, maar ook met knikkers, zand, enzovoort geëxperimenteerd kan worden.

Kringactiviteit

Elk dagdeel is er een kringactiviteit. Er wordt gezongen, verteld en geluisterd. Op een speelse manier worden taal- en rekenvaardigheden gestimuleerd.
Bij slecht weer kunnen de peuters gebruikmaken van de kleutergymzaal.

GGD-inspectierapport
Klik hier om het gepubliceerde inspectierapport te bekijken.