mijn
spelenderwijs
Buitenschoolse opvang (BSO)
BSO de Leeuwerik - Einighausen
Boschweg 70
6142 AD Einighausen

telefoon
06 - 40 12 71 10

openingstijden

maandag, dinsdag en donderdag van 7.00 - 8.45 uur en van 15.15 - 18.30 uur
woensdag van 7.00 - 8.45 uur en van 12.45 - 18.30 uur
vrijdag van 7.00 - 18.30 uur
tijdens vakanties van 7.00 - 18.30 uur


maximale groepsgrootte 30 kindplaatsen per dag

LRK-nummer 189512982

Het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang zijn gevestigd in de brede school de Leeuwerik in Einighausen. In het nieuwe gebouw (2009) in een mooie landelijke omgeving is er een intensieve samenwerking met de basisschool en peutercentrum 't Soosje. 
Het motto van de Leeuwerik: samen kansrijk! 

De buitenschoolse opvang is dagelijks geopend voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Tijdens schoolweken zijn kinderen bij de voorschoolse opvang welkom van 7.00 tot 8.45 uur en bij de naschoolse opvang van 15.15 tot 18.30 uur. In de vakanties is de BSO geopend van 7.00 tot 18.30 uur. In overleg is uitbreiding mogelijk tijdens vakanties en schoolweken.

Ieder kind is uniek en heeft eigen behoeftes en kent een persoonlijke ontwikkeling. Uitgangspunt van BSO de leeuwerik is het stimuleren van de emotionele, sociale en cognitieve ontwikkelingen. De BSO is niet alleen een opvang, maar ook een omgeving waar kinderen elke dag iets kunnen leren. Denk maar aan samen spelen, uitdagende activiteiten, huiswerkbegeleiding, de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek, creatieve bezigheden, samen eten en drinken, enzovoort.
De leeuwerik werkt met vaste thema’s zoals herfst, Sinterklaas, winter, Kerst en Pasen, maar ook met thema’s als Masterchef, waarbij kinderen iedere week een echte kookworkshop volgen.

De pedagogische medewerkers zorgen voor afwisselende activiteiten en een huiselijke sfeer. De activiteiten vinden niet alleen binnen plaats. De kinderen kunnen op de grote buitenruimte naar hartenlust rennen, springen, fietsen, enzovoort. Heerlijk ontspannen na een drukke schooldag en heel veel plezier beleven tijdens de vakanties.

Oudercommissie
Spelenderwijs vindt een goede kwaliteit van de opvang van uw kind belangrijk. De kwaliteit bewaken en verbeteren we graag samen met u. Daarom doen we ons uiterste best om voor elke locatie van Spelenderwijs een oudercommissie in te stellen. 
Onze locatie heeft, samen met peutercentrum 't Soosje en KDV de Leeuwerik, een actieve oudercommissie.

GGD-inspectierapport
Klik hier om het gepubliceerde inspectierapport te bekijken.