mijn
spelenderwijs
Buitenschoolse opvang (BSO)
BSO Abeltje - Beek
Op de Windhaspel 4a
6191 LC Beek

telefoon
06 - 28 76 82 90

openingstijden

maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 - 18.00 uur
woensdagmiddag van 12.30 - 18.00 uur
vrijdag van 8.00 - 18.00 uur

's ochtends is extra opvang mogelijk vanaf 7.00 of 7.30 uur totdat de basisschool begint.
tijdens studiedagen en in schoolvakanties zijn kinderen welkom tussen 7.30 - 18.00 uur


maximale groepsgrootte 20 kinderen

LRK-nummer 185275904

BSO Abeltje is gevestigd in basisschool St. Martinus in Beek. Bij de BSO zijn kinderen van 4 tot 13 jaar welkom. Plezier, aandacht, ruimte en respect zijn sleutelwoorden bij BSO Abeltje. Andere kinderen ontmoeten, plezier beleven en 'thuiskomen' na school staan centraal.

In een prikkelende omgeving met uitdagende materialen en een gevarieerd activiteitenaanbod krijgt elk kind de ruimte en vrijheid om eigen keuzes te maken. De initiatieven van het kind worden gevolgd met oog voor de eigenheid en het talent van het kind zodat het zich kan ontwikkelen tot een zelfstandig en verantwoordelijk individu dat respect leert hebben voor een ander en de omgeving.

Veilig en vertrouwd
De kinderen zijn ingedeeld in een vaste groep die wordt begeleid door vaste pedagogisch medewerkers. Wel zo fijn dat u en uw kind altijd dezelfde gezichten zien.

Binnen én buiten
De groepsruimte straalt rust en overzicht uit. De inrichting is afgestemd op de verschillende ontwikkelingsgebieden, leeftijden en behoeften van de kinderen. Er zijn verschillende speelhoeken: een huishoek, een bouwhoek, een eethoek met spellen en knutselspullen, een gamehoek, een leeshoek, een theaterhoek, het atelier en een zithoek met tv.
De kinderen kunnen ook gebruik maken van de grote aula en speelzaal van de basisschool. De speelzaal van de basisschool wordt bezocht voor bewegingsspel met kleine materialen zoals ballen en hoepels. In de aula staan computers ter beschikking.

Elke dag spelen de kinderen buiten op de speelplaats van de basisschool, mits het weer dat toelaat. Er zijn een zandbak, klimrek, rekstokken, glijbaan, aarden heuvel, tafeltennistafel, schommels en hinkelbanen op de betegelde buitenspeelruimte. 
Er is voldoende plaats en materiaal om te fietsen, voetballen, rennen, klimmen en met ander bewegingsmateriaal te spelen. Ook is er een moestuin om te tuinieren.

Activiteiten
Opvang bij BSO Abeltje kenmerkt zich door een gestructureerd aanbod van activiteiten, passend bij verschillende thema's zoals carnaval, voorjaar, heksen en kabouters, enzovoort.
Structuur biedt de kinderen vertrouwen en houvast. Variatie vinden we belangrijk; er moet iets te kiezen zijn.

Spelenderwijs vindt een goede kwaliteit van de opvang van uw kind belangrijk. De kwaliteit bewaken en verbeteren we graag samen met u. Daarom doen we ons uiterste best om voor elke locatie van Spelenderwijs een oudercommissie in te stellen. 
Onze locatie heeft samen met peuterspeelzaal 't Eigenwijsje en KDV Ubbeltje een actieve oudercommissie.

GGD-inspectierapport
Klik hier om het gepubliceerde inspectierapport te bekijken.

Kennismaken
Zoekt u veilige en vertrouwde opvang voor uw kind bij u in de buurt? Kom dan een keer een kijkje nemen. U bent samen met uw kind van harte welkom.