Bezig met laden...
19092017
Wat word jij als je later groot bent?

Bij de BSO’s van Spelenderwijs werken we met thema's. Samen met de kinderen wordt per thema bedacht en besproken welke activiteiten we doen. Zo kunnen de kinderen zelf aangeven waarover ze bijvoorbeeld meer willen weten of wat ze tijdens de opvang na school graag willen doen. Ontdekken, spelen en leren gaat ook bij de BSO’s spelenderwijs!

De praktijk
Bij de BSO’s van Spelenderwijs in Gronsveld, Margraten, Mheer en Wijlre staat het thema 'Beroepen' de komende weken centraal. 
Bij BSO Op de 10 Bunder in Wijlre ontdekken de kinderen elke week een ander beroep. De eerste twee weken stonden in het teken van de kapper en de dierenarts. En wat is er dan leuker om een echte kapper en dierenarts daadwerkelijk aan het werk te zien!
De kapper is op bezoek geweest en heeft samen met de kinderen allerlei kapsels uitgeprobeerd, bij de meisjes én de jongens.
Ook stond een uitstapje naar de dierenarts op het programma. De dierenarts heeft bij een heel lief hondje allerlei onderzoekjes laten zien. Hij heeft ook uitleg gegeven over verschillende instrumenten die hij gebruikt. Daarna mochten de kinderen zelf ook nog even als een echte dierenarts een (speelgoed)hond onderzoeken.