Bezig met laden...
30012017
Voorlezen is altijd feest

Voor het slapen gaan een mooi verhaal voorlezen in bed of overdag bij Spelenderwijs samen een prentenboek bekijken; voorlezen is altijd een feestje. Het heeft onder andere een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Spelenderwijs besteedt daarom veel aandacht aan voorlezen, ook tijdens de Nationale Voorleesdagen die op 25 januari van start zijn gegaan.

Donderdag 26 januari werd bij Oos Heukske een eigen voorleesontbijt gehouden. De peuters mochten hun meegenomen ontbijtje gezellig samen opeten, terwijl de medewerkers om beurten een leuk, spannend of grappig verhaaltje voorlazen. Ook mochten de peuters hun eigen lievelingsboekje meenemen.
Als bijzondere gasten kwamen Lot, Maxime, Ela en Maurits - 4 kinderen van groep 8 - onze peuters voorlezen. Maar heel speciaal was toch wel dat juf Bea, de juf van groep 1, in de groep kwam voorlezen over “het krokodilletje dat wel een kindje lust”.
Daarna mochten de peuters nog even met de “grote” kinderen van groep 8 in het speellokaal stoeien... dat was pas echt cool!