Bezig met laden...
29012016
Voorlezen, elke dag een feest!

Voorlezen is behalve leuk ook leerzaam; het heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip van het kind. De pedagogisch medewerkers van Spelenderwijs hebben aandacht hiervoor. Voorlezen is aan de orde van de dag bij de peuterspeelzalen, peutercentra, KDV's en BSO's. En, de medewerkers stimuleren opvoeders om ook thuis een voorleesboek te pakken.

Een vast voorleesmoment om de overgang van voorschoolse opvang naar de basisschool te creëren, afschakelen na het eten met een leuk verhaal of een eigen schoolbieb waar de medewerkers en kinderen gebruik van kunnen maken; het zijn slechts enkele voorbeelden van de aandacht die Spelenderwijs aan voorlezen geeft.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 27 januari t/m 6 februari worden bovendien leuke activiteiten georganiseerd rondom voorlezen.
Bij BSO De Driesprong in Geleen komt de directeur van de basisschool langs en bij de Leeuwerik in Einighausen pakken kinderen uit groep 8 een boek om de kleintjes van het KDV en het peutercentrum voor te lezen. In Stein bij IKC de Triviant nemen de kinderen uit groep 7 samen met de peuters van peutercentrum Hummelhonk een boek. Bij Oos Heukske in St. Geertruid is er zelfs hoog bezoek: prins en prinses Carnaval lezen de peuters voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt.

Klik op een van de foto's voor een impressie van de verschillende activiteiten.