Bezig met laden...
11092017
Succesvolle sportdag bij de BSO's van Spelenderwijs in Sittard-Geleen

Na het succes van afgelopen jaar stond ook deze zomer weer een grote, gezamenlijke sportdag op het programma van 5 BSO's van Spelenderwijs in de gemeente Sittard-Geleen. Bijna 90 kinderen die BSO de Leeuwerik, BSO Sterrenrijk, BSO De Kluis, BSO Reuzepas en BSO de Driesprong bezoeken, hebben op 22 augustus een dag lang genoten van leuke en sportieve activiteiten. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind; een lekker zonnetje en een aangename temperatuur leverden een mooie bijdrage aan deze succesvolle dag.

Rond half 10 waren alle aangemelde kinderen aanwezig. Na een korte toespraak en een welkomstdans werden de kinderen verdeeld over 10 groepen en gingen we van start. Alle kinderen kregen een eigen flesje water, dat tussendoor gevuld kon worden. Goed ingesmeerd met zonnecrème kon het festijn beginnen.
Er was voor iedereen en voor elke leeftijdscategorie een leuk en zeer afwisselend sportprogramma samengesteld door Steffie Pieper van Ecsplore. Elke groep had een vaste begeleid(st)er en verschillende collega’s van Ecsplore hielpen mee om alles in goede banen te leiden. 

Wat stond er zoal op het programma? Boogschieten, water overdragen/emmer vullen, klauter- en klimspellen, kaartspel, hoedje verwisselen, dansen, touwtrekken, parachutespelen, de stormbaan en nog veel meer. En natuurlijk was er een springkussen. 

Tussen de middag waren er voor alle kinderen en begeleiders broodjes en water. Ook werd er tussen de spellen door getrakteerd op spiesjes met ananas, druiven, tomaat, meloen en appel. Heerlijk fris en gezond. Er werden schalen rondgedeeld met appel, peer, meloen en ananas.

's Middags werd de waterbaan nat en glibberig gemaakt met water en groene zeep. Zwembroeken, badpakken aan en glijden, stoeien en rennen maar. Gespetter, gegil, gelach en dikke pret. Een top afsluiting rond half 3 van het sportieve gebeuren.

Daarna kwamen alle kinderen samen op het grote schoolplein. Daar werd de dans gepresenteerd die ze overhad hadden geleerd en geoefend. Er werd een slotwoordje gesproken en nadat Steffie de winnende groep bekend had gemaakt, werden er als afsluiting verfrissing dubbellikkers uitgedeeld die met smaak werden verorberd.

Om half 4 was de tijd aangebroken voor vaders, moeders, opa’s en oma’s om de kinderen op te halen.
Elk kind ontving nog een klein cadeautje als herinnering aan een leuke en geslaagde dag; iedereen kreeg een zak met knikkers of een doos stoepkrijt om mee naar huis nemen.

Tevreden en blij kijkt iedereen terug op een in alle opzichten geslaagde sportdag 2017.
Deze dag was niet mogelijk zonder de inzet van veel mensen. Grote dank aan de begeleiders van de groepen, de medewerkers van Ecsplore, basisschool Reuzepas en PIW, die het net als vorig jaar weer mogelijk hebben gemaakt deze sportdag te kunnen laten plaatsvinden.

Leuk nog om te vermelden dat Marc Schats (bestuurder van PIW Groep), Monique Snellings (manager van Spelenderwijs) en Marian Hambeukers (teamleider van Spelenderwijs) een bezoekje hebben gebracht aan de Sportdag 2017! Dat werd door iedereen zeer gewaardeerd.