Bezig met laden...
16032021
Stagiaire maakt kunstmuur met peuters in Einighausen

Lyan Ophelders volgt bij Variva de opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4. Ze loopt stage bij 't Soosje in Einighausen. Tijdens haar stage heeft ze samen met de peuters van allerlei kosteloos materiaal een recycle kunstmuur gemaakt.

Ter voorbereiding heeft Lyan zelf allerlei materialen verzameld. Ook de peuters konden 'afval' meenemen. Al het kosteloos materiaal heeft Lyan op een groot karton gelijmd. Daarna hebben de peuters de kunstmuur helemaal zelf geverfd.

Ontwikkeling stimuleren
Deze activiteit stimuleert de beeldende expressie van de peuters bij het vormgeven van de recycle kunstmuur. Samen kijken wat er op de muur plakt, wat het is, waar het voor gebruikt wordt. Bovendien leren de kinderen de waarde en het belang van recyclen: je hergebruikt een voorwerp en hoeft het niet weg te gooien (wereldoriëntatie). De peuters kunnen samen overleggen welke kleuren waar komen en wie wat gaat doen (sociaal-emotionele ontwikkeling). Met de fijne motoriek houdt het kind de kwast vast en gaat hiermee aan de slag.

Spelenderwijs als leerbedrijf
Krapte op de arbeidsmarkt is ook binnen Spelenderwijs merkbaar. Daarom spannen medewerkers zich in om stagiaires te begeleiden. Spelenderwijs wil zo een kweekvijver zijn voor het eigen toekomstig personeel.