Bezig met laden...
26062018
Spelenderwijs stimuleert een gezonde leefstijl

Vrijdagmiddag 22 juni waren enkele pedagogisch medewerkers van Spelenderwijs te gast bij de theatervoorstelling ZOET! Behalve onze medewerkers zaten in theaterzaal Oos Heim in Magraten heel veel peuters vanaf 3 jaar met hun ouders en vaak ook met broertjes en zusjes.
Tijdens deze middag werd ook het boekje “Wat doen Pim & Poes?” gepresenteerd; een boekje over een gezonde leefstijl.
ZOET! is een educatieve, humorvolle voorstelling voor kinderen waarin gezond en lekker eten, bewegen en water drinken centraal staan. Onderwerpen waaraan Spelenderwijs op al haar locaties veel aandacht besteed.

Gezonde leefstijl
Spelenderwijs stimuleert een gezonde leefstijl en daarmee beginnen we het liefst zo vroeg mogelijk. Bij elk kindercentrum hebben we aandacht voor beweging en gezonde voeding, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. 
Lichaamsbeweging is belangrijk en wordt belangrijker als kinderen ouder worden. Daarom maken onze pedagogisch medewerkers voldoende tijd vrij voor beweging, zowel in de vorm van sport en spel als in het aanleren van vaardigheden. Individueel, maar vooral ook samen en als het weer het toelaat buiten. Naast bewegen schenken we ook veel aandacht aan voeding: we eten aan tafel, op vaste tijden en het liefst gevarieerd en gezond, we stimuleren het drinken van water en geven opvoeders gezonde tips over traktaties. Ook voor tussendoortjes zoeken we gezonde alternatieven, zoals fruit en snackgroenten.

JOGG: Jongeren op Gezond Gewicht
De JOGG-aanpak is van en voor iedereen: de buurt, peuter- en kindercentra, scholen, bedrijven, het lokale bestuur, kinderen én hun ouders helpen mee aan een gezonde jeugd. Ook daarom werkt Spelenderwijs samen met partners in het belang van het kind; samen streven we naar een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is.
ZOET! werd georganiseerd door JOGG Heuvelland en JOGG Maastricht.