Bezig met laden...
24102018
Spelenderwijs het verkeer verkennen van Genhout naar Maastricht

Bij peutercentrum Duimelot in Genhout stond enkele weken het thema Verkeer centraal. Dit thema kwam tijdens allerlei leuke en leerzame activiteiten aan bod. Samen met konijn Snuf beleefden de peuters allerlei avonturen in het verkeer. Het hoogtepunt van het thema was een leuk uitje; de peuters gingen samen met Snuf en de 'juffen' op stap.

De reis ging van start met de grote lijnbus, naar het treinstation in Beek, en van daaruit met de trein naar Maastricht. Op het grote station in Maastricht aangekomen werd er in het zonnetje op het plein voor het gebouw genoten van een picknick. De mooie stationspiano werd ook luid getest door de muzikale peuters. In het drukke Maastricht komt er op zo’n stationsplein van alles voorbij. Tot groot plezier van de peuters kwam er een hond (met zijn baasje) met haar 10 puppies voorbij. Dat werd een grote knuffelpartij! Na de leuke picknick vertrok de hele groep weer met de trein en de bus terug naar Genhout. Wat een avontuur! De peuters hebben nog dagen genoten van hun “wereldreis”.

Wist u overigens dat er nog plek is bij peutercentrum Duimelot? Het peutercentrum is gevestigd in basisschool De Kring in Genhout. Bij Duimelot werken we met de methode Speelplezier. Ook werken we nauw samen met de basisschool. Zo gaan de peuters elke week bij groep 1 genieten van het tafelspel: een vertelspel rondom het Speelplezier-thema dat op dat moment centraal staat. U bent van harte welkom om met uw (aankomende) peuter eens een kijkje te komen nemen in de groep.
Voor ouders die al vroeg naar hun werk vertrekken is er de mogelijkheid om de peuter eerder te brengen. Vraag gerust bij de kindadminstratie van Spelenderwijs naar de mogelijkheden.