Bezig met laden...
14022019
Spelenderwijs heeft een eigen coach Gezonde Kinderopvang

Spelenderwijs wil structureel de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen bevorderen. Hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Genoeg bewegen, gezond eten en voldoende slapen is belangrijk. Evenals een pedagogisch klimaat dat kinderen warmte, geborgenheid en voldoende uitdaging biedt.

Samen met ouders spelen onze pedagogisch medewerkers een rol bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen. Ook kunnen onze medewerkers het goede voorbeeld geven, aan kinderen én aan ouders.

Wat is Gezonde Kinderopvang?
Gezonde Kinderopvang is met resultaat samen werken aan gezond opgroeien. Want elk kind verdient een gezonde start. Gezonde Kinderopvang ondersteunt kinderopvangorganisaties met een praktische aanpak en scholing. Daarmee werken organisaties structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen (0 - 12 jaar) en deskundigheid van medewerkers.

Onderdeel van de scholing Een Gezonde Start is een train-de-trainer- cursus, die (staf)medewerkers opleidt tot coach Gezonde Kinderopvang. Spelenderwijs heeft twee coaches. Zij zijn hét aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen de organisatie. Ook scholen en coachen ze de eigen collega’s structureel hierin.
Spelenderwijs is als organisatie met een coach Gezonde Kinderopvang in dienst daarom ook geregistreerd op de website van Gezonde Kinderopvang.

Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS en SZW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, met ondersteuning van branche- en koepelorganisaties. De coördinatie ligt bij het Voedingscentrum en RIVM Centrum Gezond Leven.