Bezig met laden...
03072018
Samenwerken in belang van de ontwikkeling van elk kind

Spelenderwijs werkt op veel locaties samen met verschillende kindpartners.
Doel van de samenwerking is onder andere het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de doorgaande lijn van de ontwikkeling van kinderen. De wijze van samenwerken kan echter verschillen per locatie.

In Elsloo bieden Spelenderwijs en MIK in de basisscholen op de verschillende locaties kinderopvang in diverse vormen aan. De medewerkers van beide organisaties onderzoeken samen hoe een samenwerking het beste kan worden ingevuld.
Hoe kunnen we samen een omgeving creëren waar elk kind zich in een zoveel mogelijk ononderbroken lijn optimaal kan ontwikkelen? Om deze vraag te beantwoorden kijken onze medewerkers over hun eigen grenzen heen; daarbij maakt Spelenderwijs bovendien haar eigen belang ondergeschikt aan het
gezamenlijke belang én het belang van elk kind.

Op woensdagavond 13 juni hebben alle betrokken medewerkers een eerste kennismakingsoverleg gehad. Behalve meer te weten komen over elkaar stond deze avond in het teken van verandering. Welke nieuwe mogelijkheden biedt een verdergaande samenwerking én waarmee kunnen we op korte termijn al aan de slag?
Dit leidde direct al tot een aantal concrete plannen. Een naam bedenken voor het nu nog naamloze gebouw dat de Joannus Riviusstraat wordt genoemd én er is een afspraak gemaakt om direct de volgende dag al samen in verschillende groepen buiten te spelen. Ook gaan de medewerkers van beide
organisaties eens bij elkaar ‘in de keuken kijken’. Het enthousiasme bij iedereen leidt ongetwijfeld tot een vervolg.