Bezig met laden...
19022018
Samen werken en samenwerken in de praktijk in Elsloo

De zorg rondom kinderen staat niet op zichzelf. ‘It takes a village to raise a child’ is een uitspraak die we bij Spelenderwijs omarmen: als partijen die de zorg voor kinderen delen hun krachten bundelen en actief de samenwerking zoeken, heeft dat toegevoegde waarde voor de kinderen.

Onze belangrijkste partners zijn de opvoeders van de kinderen die Spelenderwijs bezoeken of gaan bezoeken. Maar er zijn meer partijen die een rol spelen in het creëren van een optimale ontwikkelingssituatie voor kinderen, bijvoorbeeld andere zogenoemde kindpartners.

In Elsloo werken de pedagogisch medewerkers van Pinkeltje en de Paddestoel nauw samen met de medewerkers van MIK. Een goed voorbeeld van deze samenwerking was zichtbaar tijdens de nationale voorleesdagen eerder dit jaar. Op donderdag 1 februari was er hoog bezoek in Elsloo: Prins Stefan en Jeugdprins Niels kwamen voorlezen. Niet alleen aan de peuters van Pinkeltje en de Paddestoel maar ook aan de peuters van Villa Regenboog van MIK.

Als kindpartners willen beide locaties inhoudelijk meer gaan samenwerken. Daarom staan er dit jaar verschillende gezamenlijke activiteiten gepland. Zo kunnen onze medewerkers elkaars kwaliteiten benutten in het belang van de kinderen. Daarnaast zullen we met de oudste peuters meer verbinding zoeken met Kindcentrum Aelse. Dit als voorbereiding op de overgang naar groep 1. 
Uiteraard informeren we de opvoeders altijd van te voren over voorgenomen activiteiten.

Bent u op zoek naar veilige en vertrouwde peuteropvang in Elsloo? Of wilt u meer weten over de samenwerking met onze kindpartners? Dan bent u van harte welkom om samen met uw kind een kijkje te komen nemen bij Pinkeltje en de Paddestoel.