Bezig met laden...
22072016
Passend Peuterspeelzaal Pluim voor Jip en Janneke in Munstergeleen

Sinds 2014 is de Wet Passend Onderwijs van kracht. Alle kinderen verdienen het om in hun eigen wijk naar school te kunnen, samen met andere kinderen. De basis van de inclusieve maatschappij begint op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en het basis- en vervolgonderwijs.

Ouders van kinderen met bijvoorbeeld het syndroom van Down kunnen een 'Passend Onderwijs Pluim' (POP) uitdelen. De 'Passend Peuterspeelzaal Pluim' is een zusje van de POP. Deze pluim wordt uitgereikt door ouders die blij zijn met een peuterspeelzaal of onderwijslocatie.

De ouders van de peuter Dex hebben peuterspeelzaal Jip en Janneke een Passend Peuterspeelzaal Pluim gegeven omdat zij hun waardering willen uitspreken. Zij willen de pedagogisch medewerkers danken voor hun openheid en de mogelijkheid dat Dex kan spelen met andere peuters. Dex, een peuter met het syndroom van Down, bezoekt deze locatie wekelijks en heeft het erg naar zijn zin.

Spelenderwijs bedankt de ouders van Dex voor deze bijzondere waardering. Een heel mooi compliment voor de pedagogisch medewerkers Wenda en Carlijn!

Kinderen verdienen een zo passend mogelijke plek in het onderwijs. Onderwijs dat leerlingen uitdaagt, dat uitgaat van hun mogelijkheden en rekening houdt met hun beperking. Kinderen gaan, als het kan, naar het regulier onderwijs. Zo worden ze zo goed mogelijk voorbereid op een vervolgopleiding en op een plek in de samenleving.
Bij Spelenderwijs zijn alle kinderen welkom. Onderwijs begint al op jonge leeftijd. Beginnend op de peuterspeelzaal of bij een kinderdagverblijf begeleiden de pedagogisch medewerkers van Spelenderwijs elk kind met de juiste ondersteuning.