Bezig met laden...
16062014
Overname activiteiten Tovertuin in Sittard-Geleen door Spelenderwijs

Stichting Spelenderwijs neemt per 1 juli 2014 de activiteiten van de Tovertuin in Sittard-Geleen over. De overname omvat de kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang (BSO) van vier locaties in Geleen en één locatie in Einighausen. In totaal gaat het om 170 plaatsen.

Stichting Spelenderwijs neemt per direct de activiteiten van de Tovertuin in Sittard-Geleen over. De overname omvat de kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang (BSO) van vier locaties in Geleen en één locatie in Einighausen. In totaal gaat het om 170 plaatsen.

De kinderen en hun ouders zullen weinig merken van de overname. De locaties, de groepen en de pedagogisch medewerkers blijven hetzelfde. Doel is de activiteiten en de dienstverlening voort te zetten zoals de kinderen dat gewend zijn en door de Tovertuin met de ouders is overeengekomen. Voor de ouders is het verder belangrijk dat de opvang in de zomer gewoon blijft doorgaan.

Na het faillissement van de Tovertuin was er grote belangstelling voor een overname. Het bestuur van Stichting Spelenderwijs is verheugd over de realisatie hiervan in de gemeente Sittard-Geleen. Marc Schats, bestuurder Spelenderwijs: "In het proces van overname hebben we zeer nauw samengewerkt met Andy Cobben, bestuurder van Triade, de onderwijskoepel waarin de kinderdagverblijven en BSO’s gevestigd zijn. We verwachten beiden dat de overname een positieve impuls geeft aan de inhoudelijke samenwerking, de doorgaande ontwikkelingslijn en de realisatie van IKC’s, de Integrale Kind Centra. Daarnaast is het uiteraard een mooie uitbreiding van onze bestaande dienstverlening peuterspeelzaalwerk."

Spelenderwijs biedt reeds vanuit 43 locaties in de gemeenten Sittard-Geleen, Schinnen, Stein, Eijsden-Margraten en Meerssen peuterspeelzaalwerk aan. Stichting Spelenderwijs is onderdeel van PIW Groep, de koepelorganisatie van een aantal instellingen in de Westelijke Mijnstreek. Samen bieden deze instellingen aan jong en oud kansen om zich sociaal, individueel en cultureel te ontwikkelen en mee vorm te geven aan de samenleving