Bezig met laden...
04082015
nieuwe locaties voor vijf peuterspeelzalen in basisscholen in de buurt

Spelenderwijs geeft de voorkeur aan huisvesting binnen basisscholen.
Vanuit een gezamenlijk pedagogische opdracht werken we nauw samen met de ons omringende scholen. Deze samenwerking is onmisbaar omdat we kinderen een stabiele omgeving willen bieden die noodzakelijk is voor een gezonde en plezierige ontwikkeling.
In de zomervakantie worden verschillende verhuizingen gerealiseerd. Na de zomervakantie zijn peuters bij onderstaande 5 peuterspeelzalen welkom in de nieuwe locatie:

  • Dribbel in Lindenheuvel verhuist naar de buren en is vanaf 31 augustus gevestigd in basisschool ’t Heuvelke. De basisschool is het afgelopen schooljaar verbouwd en eind juni feestelijk opnieuw geopend. Mede dankzij de nauwe samenwerking en de gezamenlijke huisvesting wordt er een breed aanbod op één plek geboden voor kinderen.
  • Peuterland Urmond verhuist naar basisschool de Maaskei in Urmond. Samen met deze school gaan we aan de slag met het verder uitwerken van de zogenoemde doorgaande lijn en de pedagogische en educatieve aanpak.
  • Ernie en Bert in Sittard verlaat de tijdelijke porto cabin en neemt haar intrek in een lokaal in de basisschool. De jarenlange, goede samenwerking en afstemming met het basisonderwijs krijgt verder vorm door de fysieke samenvoeging op één locatie.
  • ’t Vliegje in Bunde heeft met pijn in het hart het nostalgische gebouw verlaten.
    Na de zomervakantie zijn de peuters welkom in basisschool de Bundeling. In Bunde streeft Spelenderwijs naar een nauwe en goede samenwerking met zowel basisschool de Bundeling als met basisschool Franciscus.
  • Hummelhonk in Stein is vanaf 31 augustus gevestigd in het nieuwe onderkomen van het Integraal Kind Centrum (IKC) de triviant. Spelenderwijs werkt in IKC de triviant nauw samen met verschillende samenwerkingspartners.

    Een integraal kindcentrum (IKC) is een pedagogische en educatieve voorziening voor kinderen van 0 tot 12 jaar waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten.