Bezig met laden...
12032018
Nieuwe locatie van peuteropvang Olleke Bolleke in Rothem officieel geopend

Nadat de peuters eind 2017 al naar het gebouw van basisschool De Lindegaerd waren verhuisd, werd de nieuwe locatie op 28 februari officieel geopend door wethouder Berry van Rijswijk. Behalve de peuters, onze pedagogische medewerkers en teamleider van Spelenderwijs en de directie van de basisschool waren ook veel ouders aanwezig.

Voorafgaand aan de officiële opening stapelden de peuters samen met de wethouder de vuisten op elkaar op de dichtregels van - hoe kan het anders - Olleke Bolleke Reubesolleke.
Daarna nam teamleider Alexandra de la Roij het woord. Ze complimenteerde de pedagogisch medewerkers van de locatie voor hun inzet en benadrukte hoe tevreden de peuteropvang is met de samenwerking met de basisschool.

Vervolgens was het tijd voor de opening. Er hing een grote sleutel met een lint aan het plafond. De wethouder knipte het lint door en overhandigde de sleutel aan de medewerkers van de peuteropvang. De openingshandeling haalde zelfs de landelijke tv; in een item over de wethouder werd hij gefilmd tijdens de opening. De uitzending kunt u online bekijken; vanaf 21:31 is de opening in beeld.

En zoals gebruikelijk bij een feest, was er ook een cadeau van de wethouder. De kinderen mochten het cadeau uitpakken met daarin ballen voor de peuteropvang. Hierna werden de kinderen en ouders uitgenodigd voor een beweegles in de speelzaal. Ook de wethouder deed gezellig mee. Als laatste verrassing was er een ballonnenclown voor de kinderen, die allerlei prachtige creaties maakte.

Samen werken en samenwerken
Ook in Meerssen gaat het aantal kinderen achteruit. De gemeente werkt daarom samen met de scholen en voorschoolse voorzieningen om ervoor te zorgen dat we ook op lange termijn goed kwalitatief onderwijs en opvang kunnen blijven bieden. Het verhuizen van de peuteropvang naar de school zorgt voor betere samenwerking en afstemming. Vanaf 1 januari is Olleke Bolleke ook een officiële VVE-locatie (voor- en vroegschoolse educatie).