Bezig met laden...
30112015
Kinderyoga bij 't Hummelhöfke in Oirsbeek

Bij 't Hummelhöfke in Oirsbeek hebben de peuters onlangs kennis gemaakt met yoga. Een ouder heeft op vrijwillige basis deze leuke activiteit aangeboden en begeleid. Aan de hand van een verhaal hebben de kinderen oefeningen gedaan en zo onder andere ervaren hoe bepaalde dingen aanvoelen.

Het verhaal en een weergave van de oefeningen
In de speelzaal van onze peuterspeelzaal sliep een herfstfee. Ze lag lekker in een dekentje tussen kabouters, paddenstoelen, blaadjes en dennenappels. Hoe kunnen we haar wakker maken?
De peuters bedenken leuke dingen zoals kriebelen met een veertje of zachtjes fluisteren. De herfstnimf vertelt over de herfst, we gaan allemaal staan als echte bomen. De peuters staan stevig op hun beentjes, maar het gaat waaien zoals het in de herfst kan waaien. Onze takken gaan heen en weer ... heen en weer ... we blijven wel stevig staan! Het gaat ook nog stormen en onze blaadjes vliegen in het rond. We rennen als blaadjes in de wind. De herfstfee vraagt of we haar willen helpen met het verzamelen van nootjes en eikeltjes voor in haar herfstholletje. Alle peuters krijgen een mooie zachte theedoek en we gaan er nootjes in verzamelen. Kleine nootjes, grote nootjes, kleine eikeltjes en grote eikels. Alles stoppen we in onze theedoek, we vouwen hier een knapzakje van en als kaboutertjes dragen we de zak over onze schouder. We gaan op zoek naar het herfstholletje van de herfstfee. We kruipen door het bos, onder de takken door en over de heuveltjes heen. Als we het holletje hebben gevonden geven we haar alle nootjes en eikeltjes. Daarna mogen we lekker uitrusten tussen de kussens en dekens van de herfstfee.

De peuters vonden het een echt avontuur. Namens alle kinderen en medewerkers een welgemeend dank je wel mama Lenny.

Klik op het foto-album hieronder voor een leuke foto-impressie.