Bezig met laden...
17122013
Kerstmis op de peuterspeelzaal

Kerstmis is een feest voor iedereen!

Kerstmis is een feest voor iedereen. Het schept een band tussen alle mensen waarmee we samenleven. Het thema van Kerstmis op de peuterspeelzaal is kerstfeest = lichtjesfeest. Zoals elk jaar wordt de peuterspeelzaal mooi versierd. Met de lichtjes die we ophangen en neerzetten maken het extra gezellig. We zingen kleine kerstliedjes en knutselen iets moois voor in de kerstboom. De nadruk ligt dit thema bij de gezelligheid van Kerstmis en het verschil tussen licht en donker.

Woorden uit het thema

Kerstfeest, kerstmis, kerstboom, tak, prikken, versieren, ophangen, mooi, belletje, kerstbal, lampjes, kaarsjes, lichtjes, ster, slinger, kerstman, licht, donker, aandoen, uitdoen, schijnen.

Wat U thuis kunt doen?

Laat uw peuter meehelpen bij de voorbereidingen van het kerstfeest door samen het huis te versieren en in de keuken lekkere kerstkoekjes te bakken. Plan uw kerstboodschappen liefst zonder uw peuter.

De wijk waarin u woont leent zich heel goed voor het thema Kerstmis-lichtjesfeest. Ga eens met uw peuter wandelen in de schemering en bekijk samen de mooi versierde en verlichte huizen in de straat.