Bezig met laden...
04122015
Huiselijk geweld en kindermishandeling, een moeilijk onderwerp

Meer dan 1500 kinderen zijn aan onze zorg en aandacht toevertrouwd. Gelukkig gaat het met de meeste kinderen goed. Toch kan het voorkomen dat kinderen niet lekker in hun vel zitten en opvallen door hun gedrag. Meestal is er voor dit gedrag een simpele verklaring en gaat het vanzelf weer over.

Helaas kan dit gedrag ook duiden op een ander probleem dat niet zomaar vanzelf overgaat. Het kan zijn dat er sprake is van huiselijk geweld en/of kindermishandeling.

Wanneer moeten we ongerust zijn over wat we zien bij een kind? Wanneer moeten we besluiten om hulp in te roepen? En wat kunnen we vervolgens doen om het kind zo goed mogelijk te helpen?

Om nog meer deskundigheid te verwerven over huiselijk geweld en kindermishandeling geeft Spelenderwijs op 7 december a.s. scholing aan alle pedagogisch medewerkers.
Zodat zij weten wat hen te doen staat indien er tussen de vele kinderen ergens een kindje rondloopt dat niet blij en onbezorgd zijn of haar leventje leidt ten gevolge van huiselijk geweld of mishandeling. En dat is er een te veel.