Bezig met laden...
21032016
Het wordt lente, dus... lekker buiten spelen

De lente staat op het punt van beginnen. Dat betekent lekker buiten spelen, zodra en zo vaak het kan. Bij peuterspeelzaal Pinokkio in Cadier en Keer genieten de kinderen soms wel de hele ochtend, als het weer het toelaat, van het buiten spelen. De buitenspeelplaats van Pinokkio heeft aantrekkelijke en uitdagende speelhoeken waar de kinderen zich gemakkelijk uren kunnen amuseren. Op de buitenspeelplaats is een grote modderkeuken, een tankstation, een water- of knikkerbaan, een timmerwerkplaats, twee wilgenhutten, een tekenhoek, stapstenen en een evenwichtsparcours van boomstammetjes. De boomstammetjes fungeren tegelijkertijd als kring.

Door al deze speelhoeken ook buiten aan te bieden, bewegen de kinderen veel meer dan wanneer ze binnen spelen. Heerlijk rennen, en soms zelfs even schreeuwen. Het mag, want ze zijn immers buiten.

Buiten spelen nodigt veel meer uit tot bewegen dan binnen spelen. Niet alleen het bewegen is echter belangrijk, maar ook het ontdekken. Buiten ontdekken de peuters andere dingen: er lopen kriebelblaadjes, er zijn andere materialen zoals zand, modder, blaadjes, gras, enzovoort. En natuurlijks is de frisse lucht fijn en gezond. Bovendien helpt dit de kinderen om daarna weer hun aandacht op andere dingen te richten.