mijn
spelenderwijs
30 | 06 | 2018

Het is zomer... tijd voor leuke activiteiten

In juni staan bij veel locaties van Spelenderwijs de activiteiten in het teken van het thema Zomer. Graag delen we een aantal leuke activiteiten met u.

Bij BSO de Leeuwerik in Einighausen zijn de kinderen al helemaal in vakantiestemming! Ze hebben een prachtige oceaan op het raam gemaakt en zijn supertrots op het resultaat.

De peuters die peutercentrum Hummelhöfke in Oirsbeek bezoeken, hebben een gezellig uitstapje gemaakt naar de camping in de buurt. Maar kamperen kan natuurlijk ook bij het peutercentrum. Ze hebben een tent opgezet met parasolletje en luchtbedden. 

Peutercentrum Pinkeltje en de Paddestoel in Elsloo heeft het jaarlijkse zomerfeest gevierd, ter afsluiting van het schooljaar. Het zomerfeest wordt volledig verzorgd door de oudercommissie; alle kinderen van beide groepen én hun ouders waren welkom. 
Samen hebben ze een leuke speurtocht afgelegd en bij terugkomst op de locatie stond er een lekker stukje fruit voor ze klaar. Het fruit werd gesponsord door de lokale 'Appie'. 
Helaas was het weer minder zomers, maar dit mocht de pret niet drukken. Ook bij minder goed weer kun je lekker buiten spelen en wandelen. 

De kinderen die BSO op de 10 bunder in Wijlre bezoeken, hebben zomerse fruitsmoothies gemaakt. Verse banaan, mango, framboos en aardbei... hup, alles in de blender. Daarna een heerlijk stukje limoen of citroen op de beker en een fleurig rietje erin en smullen maar van een heerlijke, gezonde, zomerse fruitcocktail.

Tijdens de zomervakantie valt er bij BSO De Bron weer van alles te beleven. De eerste week wordt een heuse Max Verstappen-week. Er staan allerlei leuke activiteiten gepland. Denk hierbij aan het knutselen van een eigen raceauto/omhulsel waarin de kinderen later in de week tegen elkaar zullen racen. Er is een echte Max Verstappen workout en nog veel meer.
Verder gaan de kinderen in de zomervakantie high tea-en, hoefijzers knutselen en een blote voeten pad maken. Ook staan er leuke uitjes op het programma, bijvoorbeeld naar de groenteboer, kasteelpark Born, een alpaca boerderij en jump XL. En niet te vergeten: een sportdag, een boswandeling, hutten bouwen in het bos, een kookworkshop en een bezoek van de mensen van de dierenambulance.
Het lijkt heel veel, maar dit is slechts een greep uit de activiteiten die er plaats vinden. We gaan er met zijn allen vast en zeker een super zomervakantie van maken.

Bij KDV De Bron gaat onze grote vriend Puk deze zomer op vakantie door Europa. Hij brengt een bezoekje aan de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, 
Italie, Spanje, Frankrijk en Belgie. 
Tijdens zijn reis ontdekt hij heel veel... Welke vervoersmiddelen kun je nemen, welke kleuren heeft de vlag van elk land, wat neem je zoal mee op vakantie, wat trek je aan, wat is er allemaal te zien en wat wordt er in deze landen gegeten?
Door middel van lezen, spelen, knutselen, bouwen en andere activiteiten komen de kinderen in contact met de verschillen tussen de landen. 
Natuurlijk hoort bij dit landenspectakel ook het uitproberen van andere gerechten en er zal dus iedere week een klein gerechtje van dat land op het menu staan.