Bezig met laden...
06022018
Het is bijna Carnaval... ook bij Spelenderwijs

Op veel locaties zijn de kinderen druk bezig met de voorbereidingen op Carnaval. Verschillende activiteiten zijn hierop afgestemd.

Bij peutercentrum Pinkeltje en de Paddestoel kregen de peuters tijdens de nationale voorleesdagen (24 januari t/m 3 februari) hoog bezoek. Op donderdag 1 februari kwamen Prins Stefan en Jeugdprins Niels van Elsloo de kinderen voorlezen, niet alleen aan de peuters van Pinkeltje en de Paddestoel maar ook aan de peuters van Villa Regenboog. En zo'n hoog bezoek vraagt om een goede voorbereiding.
De zaal van Pinkeltje en de Paddestoel was mooi versierd om de prinsen welkom te heten, de muziek stond aan en er huppelde al enkele prinsesjes, clowns en gevaarlijke tijgers rond. Zelfs Puk was verkleed als clown. Na even samen gespeeld te hebben met veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes was het dan eindelijk zover… Om 9.15 uur kwamen de prinsen binnen met hun sceptor in de hand en de steek (hoed) op hun hoofd; ze moesten zelfs bukken om binnen te komen, zo’n grote en hoge veren pasten niet eens door de deur! De scepter hielden ze goed vast. Deze mogen ze nooit afgeven, anders moeten ze trakteren op een glaasje ranja… 
Beide prinsen lazen voor uit de boekjes Anna viert carnaval en Bumba verkleed. Na twee mooie verhalen kreeg iedereen toch wel honger. Na een lekker ontbijtje met een broodje en een pakje water sloten alle kinderen de ochtend gezamenlijk buiten af met een echte carnavalsdans! Brrrrr... het was best wel koud maar iedereen sprong en sjoenkelde zich lekker warm.

Bij peuterspeelzaal ’t Hummelke in Oud-Geleen bieden de peuters Clown Tito een helpende hand voordat het feest losbarst. Ze helpen Tito met het vinden van zijn (feest)neus.

Bij KDV Ubbeltje in Beek presenteerden ze onlangs Prins Guus de 1e en Prinses Lin de 1e.

En bij peutercentrum De Bron in Neerbeek staat er drie dolle dagen lang een carnavals-modeshow op het programma. Alle peuters zijn verkleed en - voor wie dat wil - geschminkt. Uiteraard blijven de pedagogisch medewerkers niet achter. Ook zij gaan drie dagen lang verkleed naar hun werk. Alle opvoeders zijn elke dag een half uurtje eerder van harte welkom om van de modeshow te genieten.