Bezig met laden...
24102017
Griezelen! Bij BSO de Driesprong...

Het thema 'magische herfst' staat bij de BSO's in Sittard-Geleen centraal in dit laatste kwartaal van 2017. Bij BSO de Driesprong geven de kinderen een eigen invulling hieraan; ze knopen het thema van de Kinderboekenweek - gruwelijk eng - eraan. Het resultaat: een gruwelijk enge herfst.
De kinderen laten graag zien wat ze zoal hebben gedaan.

Met wat hulp van de pedagogisch medewerkers hebben de kindereneen herfstboom gemaakt en die aangekleed met échte en met zelfgemaakte bladeren, eikels, uilen, vleermuizen, enzovoort. Het ziet er echt gezellig en knus uit.

En... er wordt slijmmmmmmmmmmmm geproduceerd: alles plakt, maar wat hebben de kinderen lol gehad tijdens het maken ervan. Alhoewel sommigen behoorlijk moe werden van het lange roeren in de brij. Maar het resultaat mocht er zijn. 

Rondom het thema gruwelijk eng, toverden de kinderen een ‘gruwelijk eng’ herfsttafereel tevoorschijn. Er werd een spin op het raam getoverd en een herfst-Halloween-versiering gemaakt. De ramen zijn beschilderd. Allerlei ideeën rondom Halloween passeerden de revue. De resultaten zijn op de muur of aan het touw gehangen: heksenhoeden, vleermuizen, uilen, spookjes, maskers, zwarte katten, bezems... noem maar op.

En natuurlijk werd ook voorgelezen in het schijnlicht van een pompoen die telkens van kleur veranderde... spannend zo in het donker. Leuke boeken die passen bij het thema zijn onder andere:

  • Er ligt een krokodil onder mijn bed
  • Kattensoep
  • Harry Potter
  • De griezelbus
  • Het griezelhandboek