Bezig met laden...
12102016
Gewijzigde financiering van peuterspeelzaalwerk in Eijsden-Margraten per 1 januari

In de gemeente Eijsden-Margraten worden met ingang van 1 januari 2017 de ‘nadere regels peuterprogramma en vve-programma 2017 Eijsden-Margraten’ van toepassing. De financiering van het peuterspeelzaalwerk en van VVE-plaatsen gaat veranderen.

Het Rijk gaat via de toeslagregeling bijdragen in de kosten. Opvoeders die aan de voorwaarden voldoen, kunnen kinderopvangtoeslag aanvragen via de Belastingdienst. De (gedeeltelijke) financiering van onze voorziening voor niet werkende ouders blijft bij de gemeente. Als u als opvoeder geen recht op kinderopvangtoeslag heeft, kunt u hiervoor in aanmerking komen.

De ouderbijdrage
De ouderbijdrage kan verschillen. Voor reguliere peuteropvang en voor een VVE-plaats zijn verschillende tarieven vastgesteld. Alles over de kosten van onze opvang én over de hoogte van de ouderbijdrage leest u op de pagina met tarieven voor de gemeente Eijsden-Margraten.

Wat verandert er niet?
Spelenderwijs blijft voor alle peuters van 2 en 3 jaar de vertrouwde plek waar hij of zij zich kan ontwikkelen door vriendschappen te sluiten, samen te spelen, te ontdekken en spelenderwijs te leren. Onze voorschoolse activiteiten blijven een belangrijke (pedagogische) voorziening als aanvulling op de opvoeding in het gezin en als onmisbare schakel in de voorbereiding op de basisschool.

Alle opvoeders met een kind dat een van onze locaties in de gemeente Eijsden-Margraten bezoekt, zijn uitvoerig en persoonlijk geïnformeerd over de aanstaande wijzigingen.