Bezig met laden...
25042017
Gemakkelijker communiceren met gebarentaal

Woensdag 12 april heeft Wendy Frissen, tolk en docent Nederlandse Gebarentaal, samen met haar dochtertje Daphne bij peuterspeelzaal 't Vliegje een workshop geven. Wendy kwam samen met haar dochtertje Daphne. Dat was een leuk weerzien, Daphne heeft tot voor kort als peuter 't Vliegje bezocht.

Belangrijkste doel van deze ochtend was om kinderen middels ondersteuning van gebaren makkelijker met elkaar te laten communiceren. De herhaling (zoals ook belangrijk in VVE programma's) lijkt heel goed te werken; kinderen herkenden soms nog gebaren uit een eerdere bijeenkomst. Ook wat verlegen introverte kinderen lijken zich makkelijker te uiten op deze manier.

Aan de hand van grote prentenplaten, vertelde Wendy het verhaal van 'Piep het is Pasen'. Ze verduidelijkte het verhaal met behulp van gebarentaal. Ze leerde de peuter gebaren die te maken hadden met Pasen en voorjaar. Ook de liedjes die ze aanbood, werden vergezeld door gebaren. We deden de kuikentjesdans en de peuters hebben na afloop een kuikentje geknutseld. 
De peuters, de pedagogisch medewerkers en de manager van Spelenderwijs vonden het geweldig en er werd volop meegedaan. 

Tijdens de workshop bleek dat door rust en duidelijke communicatie kinderen goed in staat bleken gedurende de hele activiteit geïnteresseerd en geboeid te blijven. Het was een zeer geslaagde ochtend en zeker voor herhaling vatbaar. 
Bovendien is het een leuke manier van werken die Spelenderwijs ook graag op andere locaties wil introduceren.

Voor meer informatie over Wendy Frissen en haar kennis en ervaring kunt u een kijkje nemen op haar website.