Bezig met laden...
08092015
Extra geld voor kinderopvangtoeslag

De kinderopvangtoeslag gaat in 2016 omhoog. Het kabinet trekt hier 290 miljoen euro voor uit, heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) maandag 7 september 2015 aan de Tweede Kamer laten weten. De maatregel staat in de begroting van volgend jaar die pas op Prinsjesdag wordt gepresenteerd.

Het kabinet vindt het belangrijk dat jonge ouders werk en privé goed kunnen combineren en goede en betaalbare kinderopvang hoort daarbij, aldus de minister.

Eerder lekte al uit dat het kabinet tijdens Prinsjesdag bekend gaat maken dat alle peuters in Nederland enkele uren per week naar de kinderopvang moeten kunnen. Het maakt dan niet uit of ouders wel of niet werken. Het kabinet gaat 60 miljoen investeren zodat alle peuters twee dagdelen per week naar de kinderopvang kunnen. Deze maatregel is bedoeld voor ouders met kinderen die niet naar de opvang gaan omdat de ouders allebei niet werken en dus geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. Ook maken ze geen aanspraak op een bijdrage omdat hun kind geen achterstand heeft.

Spelenderwijs volgt deze ontwikkelingen natuurlijk op de voet. Indien nodig vindt overleg plaats met de gemeenten waar Spelenderwijs opvang aanbiedt. Zodra meer bekend is over de gevolgen van de extra beschikbare gelden informeert Spelenderwijs de opvoeders die een plaatsingsovereenkomst hebben met Spelenderwijs. Daarnaast publiceren we ook geregeld berichten op deze website.