Bezig met laden...
09112015
De wereld ontdekken... bij Spelenderwijs

Ieder kind heeft de drang om zich te ontwikkelen. Kinderen mogen dat doen op hun eigen manier en in hun eigen tempo, op basis van aanleg en temperament. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren de ontwikkeling van uw kind op een speelse manier. Nieuwe woorden leren, soms andere gebruiken. Leren delen en vertrouwen. Maar bovenal onbekommerd bezig zijn: buiten ravotten, spelen met water en zand, knutselen, lezen en luisteren naar verhaaltjes, liedjes zingen, samen eten, een verjaardag vieren. En, de mogelijkheden die de omgeving biedt benutten.

Bij KDV de Leeuwerik gaan de medewerkers graag met de kinderen de natuur in, koeien kijken en ervaren wat je met modder, gras en bladeren allemaal kunt doen. En als het weer het niet toelaat, is er ook binnen genoeg te ontdekken.

Materialen manipuleren is altijd leuk. Door kinderen met allerlei materialen te laten spelen en hen te laten ontdekken wat er allemaal mee kan, leren ze de woorden die erbij horen gemakkelijker. Een heel goed voorbeeld is het spelen met scheerschuim. Het voelt nat aan de vingers, maar ook een beetje zacht, het proeft vies, maar je kunt er ook mee tekenen op tafel of op een spiegel.

Via onderstaande link kunt u foto's bekijken van activiteiten die we zoal doen met de kinderen bij KDV de Leeuwerik.