Bezig met laden...
30092019
Bijscholing voor superfitte peuters in Sittard-Geleen

In mei 2017 is Spelenderwijs bij een twaalftal peutercentra in Sittard-Geleen gestart met het project SuperFIT. SuperFIT is een aanpak gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen van 2 tot 4 jaar. Opvoeders worden actief bij het project betrokken. Het primaire doel is de voeding en beweging van peuters te verbeteren, waardoor ze zich lekkerder in hun vel voelen, zowel fysiek als mentaal.
Om de kennis en bewustwording van de pedagogisch medewerkers met betrekking tot voeding en beweging te vergroten, vond op 25 september een bijscholing plaats.

Na de bijscholing ontvangen pedagogisch medewerkers coaching on-the-job. De coaching richt zich vooral op het vergroten van de vaardigheden en eigen-effectiviteit om de nieuwe kennis te integreren in de dagelijkse werkzaamheden. De coaching wordt afgestemd op de behoefte van de pedagogisch medewerkers en op de locatie.

Een van de vragen aan de medewerkers was ‘Als jij iets zou mogen uitlichten van SuperFIT, wat zou dat zijn?’. Hierop kregen we verschillende antwoorden, zoals:

  1. "Dat we veel meer beweging op een speelse manier hebben ingebouwd in ons dagprogramma."
  2. "Het belang van gezonde voeding en bewegen en vooral alternatieven voor wat vaak als ‘standaard’ wordt gezien."
  3. "Zorg dat bewegen vooral plezier maken is. Het bezoek van de groenteboer was een succes. Dit inspireerde ouders om verder te denken dan een appel of banaan."

SuperFIT past bij het het (voedings)beleid van Spelenderwijs en bij de ambitie van Gezonde Kinderopvang. Spelenderwijs is voornemens het project ook op andere locaties te implementeren. Bent u op zoek naar gezonde kinderopvang voor uw kind? Kom dan een keer een kijkje nemen bij een van onze locaties. U bent van harte welkom.