Bezig met laden...
16092016
Bij BSO en KDV de Leeuwerik en 't Soosje in Einighausen heeft een gezonde leefstijl de aandacht

IKC de Leeuwerik hecht belang aan een gezonde leefstijl. De basisschool, onze BSO en KDV de Leeuwerik en peutercentrum 't Soosje werken nauw samen om dit in de praktijk te realiseren. Onder andere met het meerjarige project Gezonde School en deelname aan DrinkWater!

Onlangs heeft het IKC het eerste vignet van Gezonde School behaald. Een prestatie om trots op te zijn.
Met het verkrijgen van het vignet 'Voeding' mag het IKC en dus ook onze BSO, KDV peutercentrum zich gedurende drie jaar officieel een Gezonde School noemen en het logo voeren. Dit wordt onder andere zichtbaar door een plaquette die binnenkort een plaats krijgt in het IKC. Dit schooljaar gaan we samen aan de slag om het volgende vignet te behalen: Bewegen en Sport.

Het project DrinkWater is begin van dit nieuwe schooljaar ook van start gegaan. Samen met 15 andere scholen in de gemeente Sittard-Geleen stapt de basisschool, BSO, KDV en peutercentrum over op DrinkWater. Want gemiddeld consumeert elk kind 6 kilo suiker per jaar uit zoete dranken tijdens school, terwijl water juist een verfrissende en gezonde dorstlesser is. De leerlingen én hun opvoeders gaan spelenderwijs de voordelen van het drinken van water ontdekken. Zoete dranken tijdens school en opvang zien we daarom in Einighausen liever niet meer.

Een gezonde leefstijl vinden we belangrijk. Gerichte activiteiten en goede voorlichting kunnen leiden tot een gezondere leefstijl van leerlingen. En een gezonde leefstijl hangt weer samen met betere schoolprestaties.

Meer informatie over Gezonde School kunt u lezen op www.gezondeschool.nl
Wilt u meer weten over het project DrinkWater!? Kijk dan op de website Jongeren op gezond gewicht.