Bezig met laden...
04012016
Bewegen in vrijheid is belangrijk voor kinderen

Dat bewegen goed is voor iedereen en dus ook voor kinderen, is algemeen bekend. Maar bewegen, en dan met name in vrijheid, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom besteed Spelenderwijs aandacht hieraan, bijvoorbeeld door middel van een workshop Toneel.

Het doel van zo'n workshop is tweeledig.
Ten eerste beweging voor de kinderen. Na enkele opwarmingsoefeningen zoals hoofd, armen en benen los maken, gingen de kinderen echt aan de slag. Door de ruimte lopen op verschillende manieren, emoties uitbeelden tijdens het lopen en gerichte oefeningen doen.
Doel hiervan is meer figuurlijke vrijheid ervaren, expressie en het durven doen. Maar ook je in een groep presenteren, gek durven doen en lol hebben. En dat alles op een eenvoudige, leuke manier.

De workshop werd opgebouwd. Na de eeste oefeningen volgde een rollenspel. Eén groep kinderen waren koningen, de anderen onderdanen die in opdracht van de koningen allerlei opdrachten moesten doen. Na een paar minuten werden de rollen omgedraaid.
Ook leerden de kinderen met behulp van vier maskers emoties uitbeelden: verdrietig, boos, blij, verbaasd. De maskers werden om de beurt "opgezet".
Ten slotte werden er zelfs kleine scenes gespeeld. Met behulp van verschillende emoties werd een alledaags iets opeens heel gek: bijvoorbeeld iemand die heel boos in een bakkerij lekkere gebakjes bestelt.

Hieronder kunt u een paar foto's van de workshop bekijken. Klik op een foto voor een grotere weergave.