Bezig met laden...
24062015
15 Peuters op bezoek bij de supermarkt in Oirsbeek

Bij Spelenderwijs werken we veel met thema's. Onlangs gingen de peuters van Hummelhöfke in Oirsbeek op pad in het kader van het thema Smakelijk eten. Ze gingen op bezoek bij de supermarkt in de buurt.

Met 15 peuters en 4 lieve hulpouders op weg naar Jumbo. Deze supermarkt ligt dichtbij de peuterspeelzaal en elke peuter is er wel eens geweest. Maar dit keer mochten ze op plekken komen waar ze nog niet eerder waren geweest. Na een leuke ontvangst met een glaasje drinken, kregen we een kijkje achter de 'flessenmuur'. Leuk om te zien wat er met lege ingeleverde flessen gebeurt. Ook konden de peuters zien waar de grote vrachtwagen met nieuwe voorraad aankwam, en daarna bij de groentenafdeling proeven van lekkere tomaatjes en zelfs fruit afwegen. Zelfs van de grote diepvries ging de deur open. Hier worden heel veel ijsjes bewaard, maar ... brrrr wat koud.
Nadat de bakker iedereen een lekker broodje had gegeven, moest er gewinkeld worden. Elke groep peuters ging met een beursje en een boodschappenlijstje op pad, en daarna met een klein maar vol boodschappentasje naar huis.