Bezig met laden...
Peuter­opvang
dichtbij u in de buurt

Jut en Jol - Grevenbicht

peuteropvang
adres
St. Catharinaplantsoen 4
6127 BC Grevenbicht
LRK nr
149227589
openingstijden

maandag- tot en met vrijdagochtend van 8.15 - 12.15 uur

Jut en Jol is bereikbaar via de oprit naar de Openbare Gymzaal.

contactpersonen

Planner Teun Alblas: 0651242208 of stuur een e-mail.
Locatiemanager Alexandra de la Roij.

's Ochtends staat bij aanvang van de opvang onze deur open voor uw peuter én voor u. U mag een kwartiertje meespelen, kunt andere opvoeders ontmoeten of kort wat informatie uitwisselen met een van de pedagogisch medewerkers.
De kinderen mogen zelf kiezen waar ze hun dag mee beginnen: spelen in de poppenhoek, bouwen op de mat, spelen op de automat, glijden vanaf de glijbaan, spelen met de puzzels, heerlijk een boekje lezen in de leeshoek of aan de slag in het 'ateliertje' met kleurtjes, verf of klei.

Elk dagdeel sluiten we gezamenlijk af. Samen aan de grote groepstafel luisteren naar een verhaaltje uit een prentenboek. Totdat het tijd is om weer naar huis te gaan.

Werken in kleine groepjes
Niet alle ochtenden bij Jut en Jol verlopen hetzelfde. Wel bieden de pedagogisch medewerkers vaste, terugkerende onderdelen. En er wordt gewerkt in kleine groepjes. Samen nieuwe woordjes leren, knutselen of een prentenboek bekijken.

Kringactiviteit
Elk dagdeel is er een kringactiviteit. Hier wordt samen gezongen, verteld én naar elkaar geluisterd. Op een speelse manier worden taal- en rekenvaardigheden gestimuleerd. Ten slotte eten we samen van het meegebrachte fruit. Samen eten doet eten, maar het is ook aanleiding om eens ander fruit te proeven.

Lekker spelen
Bij mooi weer spelen de peuters lekker buiten. Samen ballen, fietsen, spelen met zand en water.
Bij slecht weer gaan de kinderen naar de gymzaal. Ook hier is meer dan genoeg ruimte, bijvoorbeeld om te fietsen, te spelen op de balanceerkussens, te hoepelen of te spelen met ballen.

Thema’s
Jut en Jol werkt met de VVE-methodiek Uk & Puk. Dit is een programma gericht op spraak- en taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling. Ook krijgt elk kind de eerste rekenprikkels.
Tijdens het schooljaar staan uiteenlopende thema's centraal. Een paar voorbeelden zijn 'Ik en mijn familie', 'Eet Smakelijk', 'Hatsjoe' en 'Regen'. Tijdens elk thema helpt vriendje Puk bij het spelen en het leren van nieuwe woordjes. Een thema duurt ongeveer 6 weken. U ontvangt als opvoeder over elk thema een informatiebrief. Hierin leest u meer over het thema zelf maar ook hoe u thuis samen met uw kind op het actuele thema kunt inspelen.

Bijna 4 jaar... tijd om te wennen aan de 'grote school'
Jut en Jol is gevestigd in basisschool De Kingbeek. Ideaal voor uw kind om tijdens de tijd bij ons peutercentrum al een beetje kennis te maken met de basisschool. Om de drempel voor uw peuter te verkleinen als het zover is, bezoeken we enkele weken voor de 4e verjaardag samen groep 1.
Voor uw peuter én voor u een geruststellend idee dat de overstap straks bij het bereiken van 4 jaar dan al een beetje vertrouwd zal zijn.

Zin om een kijkje te komen nemen?
U bent van harte welkom, natuurlijk ook samen met uw kind.

tarieven
aanmelden
wijzigingen doorgeven
GGD-inspectierapport
VVE Uk & Puk