Bezig met laden...
Peuter­opvang
dichtbij u in de buurt

Ibbeltje - Obbicht

peuteropvang
adres
Sint Willibrorduslaan 1
6125 BL Obbicht
telefoon
046 - 485 64 38
LRK nr
416261401
openingstijden

maandag- en woensdagochtend
van 8.30 - 11.00 uur

Hecht u voor uw peuter waarde aan het spelen met leeftijdsgenootjes, vaak peuters uit de eigen buurt? Spelen met ander speelgoed dan thuis? Luisteren naar en leren van elkaar? Nieuwe woorden leren, leren samen spelen, samen delen en vertrouwen? Maar bovenal onbekommerd zijn, buiten ravotten, knutselen, verven, luisteren naar verhaaltjes, liedjes zingen, samen eten, een verjaardag vieren? Elke keer weer anders, maar toch elke keer weer veilig en vertrouwd.

Peuters uit Obbicht en omgeving bezoeken met veel plezier Peutercentrum Ibbeltje. Ibbeltje is gelegen in hetzelfde gebouw als Basisschool de Kingbeek. De peuters maken hierdoor op een speelse manier kennis met 'de grote school'. Ideaal als u ervoor kiest om uw peuter straks op 4 jarige leeftijd door te laten stromen naar deze basisschool. Om de drempel voor uw peuter te verkleinen als het zover is, bezoeken we enkele weken voor de vierde verjaardag samen groep 1. Voor uw peuter en voor u een geruststellend idee dat de overstap straks al een beetje vertrouwd zal zijn.

Bij Ibbeltje wordt met het taalprogramma 'Uk en Puk' gewerkt. Een programma waarin de spraak-taalontwikkeling centraal staat, maar ook de sociaal-emotionele ontwikkeling, de zintuiglijke en motorische ontwikkeling. Het programma wordt in thema’s aangeboden. Een voorbeeld van een thema kan zijn “Smakelijk eten“ of “Ik en mijn Familie”. Een thema staat 4 tot 6 weken centraal en via een nieuwsbrief krijgt u informatie over wat de pedagogisch medewerkers doen tijdens het thema, maar ook waardevolle informatie over hoe u hier thuis op kunt inspelen.

Bij mooi weer spelen we veelal buiten, fietsen, spelen met zand, ballen enz. Bij slecht weer mogen we gebruik maken van de kleutergymzaal van Basisschool de Kingbeek. Ook hier kunnen we naar hartenlust spelen, met ballen, hoepels, matten, banken, enzovoort.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes, samen prentenboeken bekijken, samen knutselen, elke peuter krijgt zo de aandacht die hij/zij verdient van de Pedagogisch Medewerkster. Elk dagdeel is er een kringactiviteit. Hier wordt gezongen, vertelt, en naar elkaar geluisterd. Op een speelse manier worden taal- en rekenactiviteiten gestimuleerd. Tenslotte eten we samen van het meegebrachte fruit. Samen eten doet eten maar is ook aanleiding om eens ander fruit te proeven.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keertje kijken, u bent samen met uw peuter van harte welkom.

tarieven
aanmelden
wijzigingen doorgeven
GGD-inspectierapport